10 pakken bloem en gesprek met rijstwafel

Ik heb hier in huis 10 pakken bloem en het is een baby. Ruim een half jaar en tien kilo. Dat is bijna een vijfde van mijn lichaamsgewicht. Je kunt nagaan wat dat met mijn arm-, nek-, en schouderspieren doet.
Maar laat ik voorop stellen dat hij prachtig is. Zwaar prachtig.

Inmiddels zijn we begonnen met bijvoeding. Omdat babyprutjes uit een potje voor kindjes zijn die nog niet kunnen kauwen en kindjes onder het half jaar sowieso geen bijvoeding nodig hebben, zijn we maar direct begonnen met ‘normaal’ eten. Zo leert hij gelijk te kauwen. Dit heet de rapley-methode. Reuze-interessant is het allemaal. Vooral een rijstwafel is favoriet (hier heeft hij hele gesprekken mee). Maar ook krijgt hij korsten van bijvoorbeeld zuurdesembrood, banaan (vindt hij maar zozo…) en pompoen.

Ik haal wel kleine potjes biologische babyvoeding in huis voor de momenten dat hij liever zijn stukken eten op de grond gooit dan in zijn mond doet en dus effectief niks eet. Dat meng ik dan met iets wat kauwbaar is, zoals geraspte appel. Hij mag dan zelf het lepeltje naar zijn mond brengen. Zoals pastinaakpuree. Voor vanavond staat er een echt stuk pastinaak op het menu.

Gisteravond toen hij niet wilde slapen en ik toch een stuk komkommer zat te eten, kreeg hij ook wat (je hoort het al, een ontaarde moeder, tss die legt ‘r kind niet weer op bed maar geeft ’t komkommer ;)). Frustratie toen ik het stuk komkommer even uit zijn handen nam om de schil te verwijderen. Hij wilde het stuk terug! Nuuuuu.

Maar om op de eerste alinea terug te komen: masseur gezocht in ruil voor cappuccino. ;)

5 reacties

 1. Mooie foto’s!

  10 pakken bloem, ik denk dat ik maar vast moet beginnen met trainen hahaha

 2. Ik ben benieuwd hoe die eetmethode je gaat bevallen. Ik heb er één keer eerder van iemand over gehoord. Trouwens mooie foto’s het is echt een knappe knul! Milena vond toen ze net ging eten pastinaak ook erg lekker. Nu is het met het avondeten een feest, want meer belandt op de vloer dan in haar mond. Banaan vindt ze ook erg lekker en vanmorgen met boodschappen doen, trok ze er al één van de tros. Ja en mandarijnen heeft ze sinds kort helemaal ontdekt. Dametje eet er gewoon twee op!Je zeult je wel rot ja ik merk het regelmatig aan mijn rug.
  groetjes,
  Manuela

 3. Hoi Annemieke,
  Wat is T. al groot! Leuk om te zien (en je maakt nog steeds prachtige foto’s).
  Fijne feestdagen en een goed nieuwjaar voor jullie!

  groetjes,
  jacq.

 4. Corrie en Boudewijn

  Hoi Annemieke, van N. hoorde ik over jullie site. Ik ging niet voor de recepten, maar voor de foto’s van T., maar werd aangenaam verrast.
  Wat is hij al groot, hij ziet er geweldig uit.
  Dan je recepten, die lijken me erg lekker. Je vorige kookboekje heb ik aan een vriendin van Jopie gegeven, die het bij Jopie gezien had en het ook graag wilde hebben. Wij hebben trouwens een rozemarijn “boompje”, die door de sneeuw helemaal plat lag.
  We hopen toch nog eens jullie nieuwe huis en T. te komen bewonderen.
  Fijne feestdagen gewenst en hartelijke groeten
  Boudewijn en Corrie

 5. Hai Corrie,
  Jullie zijn welkom hoor, in het nieuwe jaar. Kun je ook lekker weer eens door Leiden struinen. :)

  Veel plezier tijdens de feestdagen!

  p.s. dat kookboekje was van Vegatopia.com en daar had ik inderdaad aan meegewerkt. Dank voor de complimenten.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*