30 in eetbeelden

Op mijn verjaardag zelf (vrijdag) hebben we ons tegoed gedaan aan allerlei kleine gerechtjes die we bestelden bij Bocconi, een Siciliaanse traîteur met een paar tafeltjes in de Burgsteeg (Leiden).
Gevulde ravioli, plaatpizza, focaccia, melanzane alla parmigiana en frittata passeerden de revue. We eindigden met citroencake met maanzaad, een zacht citroentaartje en cannoli. De bourgondierdreumes vond het geweldig en heeft niks anders gedaan dan op zijn stoel gezeten. Hij probeerde tot vijf keer aan toe onze wijn te pakken te krijgen, wat niet lukte.

De lieve Philippine stuurde me hazelnootcantuccini die schandalig lekker waren.

Op zaterdagavond maakte ik lekkere lasagna voor vrienden en erna speelden we wat poker met Count Basie op de achtergrond.

Ik zei het al eerder: geen taart dit jaar. Wel vier zoete bites. Een truffel met bittere gedroogde sinaasappel en een dot witte chocolade, een stukje Indiase barfi (naar geheim recept van Raya), een appeltje gemarineerd in citroengras-gembersiroop van de vrolijke dame van Joy of Food en een stukje gekochte spekkoek.

Mijn neefje van net zes maanden was gebiologeerd door mijn triple. Op een gegeven moment vreesde ik zelfs voor het voortbestaan van het glas. Onze eigen dreumes had overigens ineens daadwerkelijk iemands biertje te pakken en nam snel de laatste slok.

Uren achtereen stond hij aan de salontafel. Bovenstaande foto geeft een goede indruk van waar hij druk mee was.

Teveel eten. Annemieke, wanneer leer je het nu eens! Je ziet bruschetta met geroosterde paprikadip, focaccia met olijfjes, puntjes uienkaastaart (zie ook foto iets verder naar boven), filodeeghapjes met geitenkaas, walnoot en abrikoos, ciabatta van de Italiaan met achterlijk veel kazen, kalamata olijven, bieslookboter van zelfgemaakte roomboter (komt later in de week online) en alltime favorite tzaziki.

Eetcadeau’s: een joekel van een snijplank, een tortillapers en maïsmeel, ijssschep, mosterd met pastis, een goede vijzel. Verder kreeg ik ook nog onder andere een Venetiaans kookboek, een leuk moestuinboek en koffie.

6 reacties

  1. Mooi ding, die tortillapers! Probeer er ook eens dunne zoete wafels mee te maken, ik ben benieuwd of dat kan!

  2. Goed idee. Heb jij een succesrecept voor wafels?

  3. oei, jaloers op je tortilla pers. Kun je in Leiden masa harina krijgen?
    en wat teveel eten betreft: niets zo fijn als verjaardags restjes. Kun je nog dagen nagenieten, en mij smaken ze vaak de volgende dag beter (want minder bezoek/verjaardagsstress)

  4. Ik kreeg er de masa harina bij. Webwinkel. In Leiden volgens mij niet te krijgen.

  5. o, leuk! dan kun je ook tamales maken! ik ben dol op masa. ook lekker als je een bonenchili hebt, masa aanmaken met beetje water en boter, in koekjes op de chili, in oven tot bruin. Zie foto hier http://klarykoopmans.blogspot.com/2009/07/finally.html, zó lekker!

  6. Klary, ik ga er verdorie van kwijlen!

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*