'Against war and the tourist menu' @ roma

Maritozzi
 

Waar: Op de hoek bij het station

Wat: Maritozzi. De bijnaam van het broodje maritozzi zou afgeleid zijn van het feit dat het vooral in de magere dagen voor kerst gegeten zou zijn geweest. Mager? Dat hele ding is gevuld met slagroom! Je kunt het met geen mogelijkheid normaal eten en al helemaal niet ook nog charmant blijven. Lekker broodje, maar als ontbijt voor mij wat heftig. Klein meisje, klein buikje..
Ik verwonder me sowieso al de hele week over de hoeveelheid gangen die Italianen weg krijgen op een avond. Ik wist het al, maar heb hier een herbeleving van mijn verbazing. In het restaurantje waar we ’s avonds aten (zie onder) zag ik een man een plank voorgeschoteld krijgen met allerlei lekkere stukjes kaas en vlees erop en dat was voor hem de anti-pasto.
Waar: Villa Borghese, naar het Noorden toe. Er is een museum met fantastische schilderijen van Caravaggio, Raffaello Sanzio en beelden van Bernini. 

Wat: Drinkbaar water, overal in de stad. En in de tuin van het museum citroenboompjes.

Waar: In ons hotelletje. 

Wat: Een glas koude witte wijn uit het cafeetje in de kelder en broodjes van buitenaf: tramezzini, knapperig broodje met mozzarella en arancini.
Waar: overal 

Wat: IJs ijs ijs. Rozen en pinoli op de Via del Corso. Lekker. Later in de wijk Trastevere nog beter ijs. Sympathiek zaakje met de leuke naam Fior di Luna. Chocola met chili, Catalaanse creme, gianduio

Waar: Bij bakkerij Valzani 

Wat: Romeinse zoetigheden. Met gedroogde vruchten, noten en chocolade. Aan de website zou je het niet kunnen afleiden, maar achter de toonbank staat een oma die al heeeeel erg lang een oma is.

 

Waar: Trastevere, via della lungaretta 75
Wat: Buiten hing een bordje met de tekst ‘we are against the war and the tourist menu’. Dat vonden wij wel interessant, want wij kregen de hele week al een sik van die enge aanprijzingen voor toeristenmenu’s. Eten was lekker, maar een te groot bord gnocchi. Zeker wel een aanrader. Bovendien het eerste restaurant waarbij ik ooit bij de secondi ‘né carne né pesce’ zag staan met drie gerechten eronder. We hadden de ovenschotel met aubergine, olijven en kaas in tomatensaus.

één reactie

  1. dat broodje doch simpel maar ziet er best lekker uit, trouwens alles op de foto ziet er lekker uit, mmmmmm!

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*