All-day breakfast

all_day_breakfast_denise

Ik ken Denise Kortlever al een poosje via social media. Van het type ‘sexy en kan nog koken ook (zie foto)’. Tenminste, die indruk kreeg ik. Een tijd terug ontmoette ik haar in Leiden en toen bleek ze ook nog haast engelachtig lief (zie wederom de foto). En ze doet doet dus graag aan ontbijtjes en brunches.
Ze schreef namelijk ‘All-Day Breakfast‘, een ontbijtboek met gerechten die eigenlijk de hele dag wel mogen.

Ikzelf ben de nachtmerrie van Denise. Ik ben al blij dat ik ’s ochtends een cappuccino wegkrijg en met een beetje geluk een getoaste boterham met roomboter en cashewnotenpasta. Soms doe ik wild en maak ik scones. Nee, dan mevrouw Kortlever: naast wat klassiekers als shakshuka en eggs benedict, doet ze ook aan espresso-tonics, hotcakes met ricotta en lemon curd, een breakfast burrito en espressoboter op toast.

Denise fotografeerde al haar gerechten zelf. Dit leverde plaatjes op die passen binnen de foodfotografietrend van nu: veel wit, planken, weckpotten, vrolijke rietjes. Wie daarvan houdt en ook nog eens graag knalt met het ontbijt of wat inspiratie wil opdoen, heeft aan dit boek een hele goede.

Morgen krijgen jullie haar recept voor brioche toast met ricotta en marmelade.

All-Day Breakfast | Denise Kortlever
oktober 2015 | Spectrum
176 pagina’s
ISBN 9789000347094

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*