Als kool/groene asperges

Thijme groeit als groene asperges. Eh nee, als kool. En wij aten groene asperges van de bioboer. Hij een kilo zwaarder, wij een kilo asperges. Natuurlijk heb ik die niet allemaal gebruikt voor de risotto.

Risotto met gegrilde groene asperges en pecorino. Erbij lauwwarme zachte paprika, gebakken met knoflook, tomaat en wat gescheurde basilicum.

2 reacties

  1. ik mis toch een beetje de bereidingswijze! maar ’t klinkt en het ziet er wel lekker uit :)

  2. 8 dunne asperges grillen (5 minuten, grilpan)

    10 asperges in dunne stukjes snijden, bakken, afblussen met een glas witte wijn en sap van 1/2 citroen en gaar laten sudderen, evt. nog wat water toevoegen

    ondertussen risotto maken (ui, arboriorijst, bouillon). Op het eind een klont roomboter erdoor en de pecorino

    Aspergestukjes door de risotto roeren en opdienen met de gegrilde asperges en nog wat geschaafde pecorino

    paprika: dunne reepjes, zacht bakken in olijfolie, knoflook en wat partjes tomaat erbij, basilicum

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*