Alweer zo'n idioot simpele tomatensaus

Ik heb er twee dagen opleiding BHV op zitten. Het is alles behalve een pretje twee dagen maal achteneenhalf uur bezig te zijn met al het naars dat je als mens kan overkomen. Het valt nog te bezien hoe ik zou reageren mocht ik moeten optreden als BHV’er, maar enige basiskennis is aanwezig. Met drie van de zestig fout op de afsluitende toetsen mag ik mezelf toch gerust even een schouderklopje geven.

Nu is het tijd voor leuke dingen. Donderdagavond dansen. Dat betekent op een beetje Hollandse tijd eten en niet al te zwaar (pasta!).

De idioot snelle tomatensaus

2 handen vol goede tomaten, grof gesneden
lepeltje (gedroogde) rozemarijn
lepeltje (gedroogde) oregano
1 teen knoflook
een bouillonblokje (soffrito, ik blijf het zeggen)

Bak de tomaten zacht in een milde olijfolie samen met het verkruimelde bouillonblokje, de fijngesneden knoflook en kruiden. Giet over in en glazen maatbeker of iets dergelijks om het geheel te pureren. Je kunt nu ook wat andere smaakmakers mee pureren, zoals olijven, basilicum…

Gebruik de saus als basis tomatensaus (voor pasta, lasagna) of eet het zo met pasta, met wat sla ernaast misschien.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*