Arganolie

Er verblijven regelmatig vreemde figuren in mijn mailbox. Aanbieders van vakantiehuizen, kleding en andere zaken die niks met eten te maken hebben, die dan toch een gastblog willen schrijven over eten. Met wat links naar hun toko erin natuurlijk. Nee, dank u.

Gelukkig vallen er ook leukere mails op de virtuele mat. Zoals de dame die me vroeg arganolie te proeven. Daar had ik nog nooit van gehoord, dus ja, dat wilde ik wel.

arganolie4-239x300

Mijn koffiegenoot Anne was enthousiast toen ik haar een proefflesje gaf. Als Marokko-adept kent ze de olie wel. Een ander proefflesje ging naar mijn moeder, die er hopelijk mee gaat koken en niet op haar huid smeert, want daar schijnt de olie ook wel voor gebruikt te worden.
Toen ik de grote fles opende en eraan rook, moest ik vooral aan kalamata-olijven denken. Nu hij een tijdje geopend is, ruik ik ook pinda’s. Ik vind het lekker om de olie over een hartige taart te sprenkelen. Of in een salade. Eigenlijk zoals je andere lekkere oliën ook gebruikt.

Weer even terug naar mijn mailbox. Daar stond Vegatopiacollega Tertia met haar vinger in de lucht. Of er nog notenpoepende geiten aan te pas kwamen? Nee, stelt de PR dame ons gerust. De geiten blijven op hun landje en het werk wordt uitgevoerd door berbervrouwen die geduldig wachten tot de vruchten uit zichzelf uit de boom vallen.

Volgens de importeur zou een fles arganolie bijna uit zijn glas barsten van allerlei vitaminen en mineralen. Dat is leuk meegenomen, maar daar heb je natuurlijk niet zoveel aan, want met deze olie ga je waarschijnlijk niet elke dag koken. Daar is ie veel te bijzonder voor.

Ik heb hier nog een proefflesje liggen. Wie wil?

Morgen plaats ik een recept met de olie: hartige taart met snijbiet, knoflookhangop en arganolie.

5 reacties

  1. Ik wil graag! Heb nu al meerdere keren over Arganolie gelezen en ben reuze benieuwd. Beloof ik er een hartige taart mee te maken.

  2. Mail je adres maar!

  3. Ja ik wil graag, ben heel benieuwd naar arganolie, nog nooit mee gekookt, maar kom het wel regelmatig tegen in de kookboeken van nadia en merijn

  4. Rineke, het flesje is al op weg naar Jon!

  1. Pingback: snk.to/DOgj

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*