Bietentaartje met sjalotten en feta

Echte feta (die tegenwoordig enkel feta mag heten als het uit Griekenland komt) gebruik ik eigenlijk alleen maar voor Griekse salade. Als ik het in een warm gerecht nodig heb, zoals in deze taart, dan vind ik ‘witte kaas’ (lees: voorheen de nepfeta) ook voldoen.

Bietentaartje met sjalotten en feta

5-6 plakken bladerdeeg
450 g bietjes (gewicht na koken, ik gok dat het 750 g totaal gewicht moet zijn)
6-8 sjalotten, gehalveerd in de lengte
1 el roomboter
1 el honing
50 g walnoten, uit de vijzel of fijngeslagen met een deegroller
1 beschuitje
200 feta (maar je kunt best ‘witte kaas’
2 eieren
peper & zout
lage bakvorm (ong 26 cm diameter)

Kook de bieten gaar (doe ik in de schil en met het pellen poog ik mijn handen niet te verbranden, maar dat lukt nooit) en snijd ze in kleine blokjes.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier en verdeel het bladerdeeg over de bodem en de opstaande randen. Bak de bodem blind, 10 minuten moet genoeg zijn.

Bak ondertussen de sjalotten in de roomboter zacht. Voeg de honing toe en laat ze even karameliseren.

Snijd de kaas in blokjes. Verkruimel het beschuitje en meng het kruim met de walnoten.

Klop de eieren met wat peper en zout los. Meng de bieten, sjalotten, en kaas door elkaar. Roer snel de eieren erdoor en stort de vulling in de taartvorm. Verdeel het walnotenkruim erover en bak de taart nu tot de eieren zijn gestold in ongeveer 20-30 minuten.

4 reacties

 1. mmmmmmmmm, lijkt me een zoetig gerecht, dat zal bij de kindjes ook wel in de smaak vallen ;)

  Die ga ik een keer uitproberen en dank voor het delen!

  groetjes

 2. Zoet-hartig? :)

 3. Hmmm, heerlijk! Gisteravond heb ik deze gemaakt toen er vrienden kwamen eten, en iedereen vond het heerlijk! Het is mijn nieuwe favoriete feta recept. (Voor wie benieuwd is naar de vorige favoriet, klik hier)

  Bedankt!

  Ramon

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*