Bladerdeegbakje met rabarbermoes en vanilleroom

Improvisatietoetjes blijken vaak goed uit te pakken. Zo ook vandaag!

Bladerdeegbakje met rabarbermoes en vanilleroom

4 personen

4 plakjes bladerdeeg
500 g rabarber, gewassen en in stukken
100 ml water
25 g basterdsuiker
50 ml slagroom
50 g mascarpone
vanille (aroma, vanillesuiker, vanillesiroop of vanille-extract op alcoholbasis, dat heb ik)
1 el poedersuiker

Kook de rabarber gaar in het water met de basterdsuiker. Laat afkoelen.

Klop de slagroom stijf en roer er de mascarpone, de poedersuiker en de vanille door. Laat nog even opstijven in de koelkast.

Vet vier lage ovenschaaltjes in met een klein beetje zonnebloemolie, ook de randen. Duw in elk bakje een plakje bladerdeeg en prik de bodem in met een vork. Bak de bladerdeegbakjes mooi bruin in de oven. Prik nogmaals de bodem in met een vork, zodat het bladerdeeg inzakt. Laat afkoelen.

Lepel voorzichtig het bladerdeeg uit de bakjes en leg de bladerdeegbakjes op de bordjes. Schep in elk bakje wat van de rabarbermoes en schep of spuit er de room op.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*