Bloemenpepernoten in Rome

Ik kwam bij een stalletje met een verscheidenheid aan pepernoten; grote, kleine, gevuld met marsepein en zelfs eentje gevuld met eetbare bloemen.
Ik was in Rome vannacht. Niets van wat ik om mij heen zag deed denken aan tastbaar Rome, maar toch wist ik dat ik er was.

Ik had een nachtje voor mezelf gevraagd. Ik hoefde niet op te staan midden in de nacht of zelfs maar wakker te worden van de babyfoon. Het resultaat was voor het eerst in lange tijd een fijne droom. Niet één van de benauwde dromen die ik normaal gesproken heb (ik ben een echte verwerker in mijn slaap), maar een leuke droom. De boel dreigde bijna in de soep te lopen, doordat ik al wandelend door Rome ineens was vergeten hoe laat de trein terug ging, maar P. vertelde mij door de telefoon dat we elke trein terug konden nemen die we maar wilden.

Nog voordat ik een pepernoot in mijn mond kon steken, werd ik wakker door geluidjes van T. waaruit bleek dat ie niet zo content was met de door P. aangeboden fles en kon ik alsnog opstaan om de melkbar open te gooien. Maar toen was het gelukkig al ochtend.

Nu weet ik nog niet hoe het smaakt, zo’n pepernoot met bloemen.

4 reacties

  1. ik wil die gevuld met marsepein wel proberen..

  2. :-))
    Ik ben ook zo’n dromer. Soms ben ik ’s ochtends moe van wat ik allemaal in mijn dromen heb gedaan.

  3. Hihihi, heel herkenbaar: dromen over eten….
    Mijn man vertelde me ooit dat ik ’s nachts had liggen murmelen in mijn slaap:”mmmmm, mandjes….” “Wat voor mandjes??”, vroeg mijn man. “Mandjes die je kunt eten…van chocolade”, had ik geantwoord!
    Je weet wel, van de gesmolten chocolade over een kommetje heen gedrizzeld, die vervolgens hard wordt en je dus kunt vullen met bv fruit ofzo.;-)

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*