Borlotti uit de moestuin

Van alle leuke producten die in de Italiaanse winkels liggen, maken vooral borlottibonen wat bij me los. Die prachtige knalroze spikkels! En dan te bedenken dat roze totaal mijn kleur niet is.

Vorig jaar had ik mijn zus gevraagd een zak peulen mee te nemen uit Italië. Ze vergat ze te geven en toen ik het zakje met de bonen wel in mijn handen gedrukt kreeg waren ze glibberig en verrot. Huilen natuurlijk!

Aangezien wij ook dit jaar niet naar het zuiden zouden gaan, besloot ik ze dan maar zelf in de moestuin te kweken. Ik stopte wat bonen in potjes, liet ze binnen opkomen en zette ze in juni buiten in de moestuinbak. En nu heb ik de eerste oogst gehad. Van de twee, denk ik, want ik heb slechts een halve meter borlottibonen staan. Maar toch. Kijk nou!

borlotti

C_borlotti borlottibonen_gekookt

 

één reactie

  1. Helma Fleer-Jansen

    Geweldig , maar hoe smaakten ze? Groetjes Helma.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*