Brioches uit Catania en het Vlaamsch Broodhuys

Sinds ik jaren terug in Catania geweldig lekkere brioches at, wil ik niets liever dan nog een keertje zo’n klein bolletje bij mijn cappuccino eten of eentje met ijs ertussen, wat op Sicilië populair is. Helaas woon ik in Leiden en niet op dat eiland en diverse pogingen om ze na te maken mislukten. Eerst had ik steeds recepten voor Franse brioches en het duurde een tijdje voor ik erachter kwam dat die toch iets anders zijn. De Siciliaans versie die ik destijds proefde was minder zoet, met in mijn herinnering grotere luchtbellen van binnen en in de vorm van een klein bolletje met nog een bolletje erop.
Ik kwam recent bij het Vlaamsch Broodhuys in Leiden en zag daar zakken liggen met kleine brioches om thuis af te bakken die me een beetje deden denken aan de Siciliaanse (zie foto). Ze smaakten zelfs een beetje zo ook. Goed genoeg om een kleine herbeleving te hebben, maar niet genoeg om mijn zoektocht af te sluiten.
Ik ga proberen de Siciliaanse deli Bocconi in Leiden te verleiden om voor mij brioches met ijs te maken. Dichter bij Catania dan daar ga ik voorlopig namelijk niet komen.

2 reacties

  1. Ik vind brioche ook heerlijk en heb al een aantal pogingen ondernomen om ze zelf te maken maar dat is eigenlijk steeds mislukt! Wel lekker maar niet zoals het moest zijn…. Ben benieuwd of je jouw ideale brioche gaat vinden!

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*