Casareccia met posteleinpesto

Postelein. Je weet wel, van die lullige blaadjes met flieberige steeltjes die alleen al door ernaar te kijken tussen je tanden blijven hangen. Wordt alleen gegeten door mensen met een groentetas, toch?
Al schijnen er mensen dol op te zijn, maar die moeten wel over exceptioneel gevoelige smaakpappilen beschikken, want heel veel smaak bevatten ze niet.

Zo’n zakje met posteleinblaadjes ligt meestal wanhopig te zijn in mijn groentela en dat is toch jammer.
Mijn vriendin Mariëlle weet hoe ik denk over postelein en tipte het receptidee van haar man: posteleinpesto! En verrek, dat is best lekker. Mede door de avocado is het een frisse ‘pesto’.

In de zomer kun je de zomerpostelein in plaats van met pesto uit een pot ook met allerlei noten en verse basilicum malen.

posteleinpesto

Mijn recept vind je op Vegatopia!

één reactie

  1. Op de foto ziet het er in iedergeval erg smakkelijk uit ;)

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*