Cashew-chocoladesnacks

notenchocoladesnacks

Blijf ademen! Dat dacht ik toen ik de foto van de Snickerkoekjes van blog Klein Stukje Dan zag. Mijn hele toetsenbord ondergekwijld. Ik krijg namelijk altijd knikkende knieën van de combinatie noten/pinda’s en chocolade.

Dus daar ging ik. Ik zal jullie maar meteen waarschuwen: maak de hoeveelheid van de dame van Kleinstukjedan niet als je niet van plan bent stukjes uit te delen. Want als je deze in je eentje of met zijn tweeën moet opeten, blijf je naar de koelkast lopen.

Omdat ik dol ben op cashewnoten, heb ik mijn versie voor de helft met cashews gemaakt. Ik nam de gezouten variant, want die is wel lekker als tegenhanger van de zoete honing en melkchocolade.

De dame spreekt over een braadslede, maar ik had het idee dat mijn braadslede een slag groter was dan die van haar. Ik heb er eentje van bijna twee A4tjes groot. De reepjes heb ik gemaakt in een ovenschotel van ongeveer 20×30 cm met bakpapier op de bodem en randen.

Mijn verhoudingen: 250 gram gezouten cashewnoten, 250 gram gezouten pinda’s, 250 gram honing, 350 gram melkchocolade. Ik heb de plak nadat ik ‘m uit de koelkast haalde wel meteen in blokjes gesneden. Dat ging heel goed met een pizzames.

Voor mijn verjaardag maakte ik ze nogmaals. Dit keer nam ik half melkchocolade en half pure. Ik gebruikte een iets grotere ovenschotel en kreeg zo plattere stukjes. Ik vond deze nog lekkerder. Zeker met het fraaie laagje kokos erop.

notenchocoladesnacks2

3 reacties

  1. Ziet er erg lekker uit! Denk je dat het ook zou lukken met agavesiroop in plaats van honing?

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*