Chioggia bietjes

Op bovenstaande foto zien jullie een stukje van mijn pastinaak tarte tatin, die – naar ik heb begrepen – inmiddels al vele fans heeft.
Nu ben ik niet van het type op de borst slaan en ben ik ook niet standaard lyrisch over mijn eigen recepten, maar wil ik wel even benadrukken dat dit echt een heel erg lekker vegetarisch hoofdgerecht is.

Het is fraai als je er iets mooi kleurrijks naast serveert, zoals Chioggia bieten. Ik kook bieten sowieso altijd in de schil, maar zeker bij deze bieten is het aan te raden. De kleur blijft zo nog enigszins behouden.
De bieten geven afhankelijk van hoe je ze snijdt mooie ringen of een kleurverloop van roze naar wit.

Na het maken van de foto voegde ik trouwens nog wat malen van de pepermolen en een scheutje olijfolie toe op het bord.

Ze smaken aanzienlijk minder zoet dan rode bieten en zijn ook bitterder. Lekker om ze ter afwisseling van de rode kroot te eten.
Ik ga er vanuit dat ze Chioggia bieten heten, omdat het ras oorsprongelijk afkomstig is naar het gelijknamige Italiaanse plaatsje. Ze worden echter gewoon in ons eigen land groot gebracht.

één reactie

  1. Ik vond het met die bitterheid wel meevallen. Ik vond het fijn dat ze minder aards smaken dan gewone bieten.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*