Chocolade-kastanjecake

Mijn moeder bracht hele grote tamme kastanjes mee uit Italië. Ze kreunden in het zakje, omdat ze te lijden hadden gehad onder de lange reis (er zaten geen gaten in het plastic zakje). Ik ben niet zo dol op gepofte kastanjes en besloot ze in een cake te verwerken.

Ik heb de kastanjes aan bovenkant schuin ingekruist, ze 10 minuten gekookt en vervolgens doormidden gesneden. Helaas zaten er in de helft van de kastanjes kleine danwel grote witte larven. Die gooi je natuurlijk weg.

Chocolade-kastanjecake

125 g kastanjevruchtvlees zonder bruine schilletjes (dit is het gewicht na pellen en weggooien)
3 eieren
75 g roomboter
50 g suiker
25 g honing
100 g bloem
2 tl bakpoeder (3 g)
2 el cacaopoeder
snufje zout
beetje vanille (poeder, merg, siroop of extract)

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Maal de kastanjes in de foodprocessor fijn met de suiker. Mocht het niet erg fijn worden, dan kun je er ook nog de staafmixer op los laten.

Klop de eieren in de keukenmachine luchtig. Voeg de boter en de kastanjes/suiker toe. Meng de bloem en het bakpoeder en voeg ook toe aan het beslag. Als laatste doe je er de cacao, het zout en de vanille bij.

Vet een kleine cakevorm in en stort het beslag erin. Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*