Chocolade-pecannotencake

Home baked ChocoladePecanCake
(foto: Oof Verschuren)

Gisteren recenseerde ik Home Baked van Yvette van Boven en vandaag krijgen jullie een recept uit dit boek!

Chocolade-pecannotencake

voor 1 cake • bereiden: 35 min. • bakken: 45 min.

voor de cake
250 gram boter
50 gram ongezoete cacao
125 ml water
300 gram bruine basterdsuiker
2 grote eieren
100 ml karnemelk
1 eetl. vanille-extract
300 gram bloem
2 theel. bakpoeder
2 theel. kaneel
een snuf zeezout
75 gram dadels, ontpit en in grove stukken
200 gram rozijnen
70 gram pecannoten + een klein handje extra voor de garnering: alle noten even in een droge koekenpan knapperig gebakken

voor het glazuur
50 gram boter
125 ml melk of room
150 gram pure chocolade, fijngehakt
snuf zout

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm van 1½ liter goed in en knip een strook bakpapier op de maat van de bodem, hij mag lekker lang zijn en uitsteken aan de korte kanten: zo krijgt u de cake er straks gemakkelijk uit. Vet deze ook in.

Smelt de boter in een steelpan op matig vuur, roer de cacao en het water erdoor tot een gladde saus en neem de pan van het vuur.

Klop in een kan de suiker, eieren, karnemelk en vanille-extract tot een gladde saus.

Zeef de bloem, bakpoeder, kaneel en zout boven een andere een kom. Schep het door het cacao-botermengsel en roer tot er geen klontjes meer zijn.

Roer dan het eier-karnemelkmengsel erdoor en schep de zuidvruchten en de noten door het beslag.

Giet het in de bakvorm en bak het zo’n 45 minuten of tot een prikker erin gestoken er droog uitkomt.

Laat de cake dan 5 minuten in de vorm afkoelen, verwijder de vorm en laat de cake dan op een rooster verder koud worden.

Maak het glazuur: smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur, roer er dan de melk door, draai het vuur uit als de melk net aan de kook komt. Voeg de chocolade toe en laat hem rustig smelten zonder erin te roeren.

Roer het glazuur pas na een minuut of zeven zachtjes door als de chocolade gesmolten is.

Roer de 70 gram pecannoten erdoor en lepel het glazuur over de cake. Laat het stollen en druk de extra pecannoten in zodat de cake er echt helemaal mooi uitziet.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*