Chocolademanie: Duitsland & Nederland

chocolade_duitsesupermarkt

Even naar de Duitse supermarkt. Dat werd dus een dagtrip hè. Een van de eerste schappen was die met chocolade. Ze hebben me moeten afvoeren in een dwangbuis. Helemaal gek werd ik bij het zien van al die smaken. In het supermarktkantoortje kreeg ik wat water en kalmeringsmiddelen en toen mocht ik verder.

Lindt wasabi, limited editions, cranberry, ….. ik nam gewoon alles mee! Natuurlijk vallen sommige reepjes tegen. De aardbei-vanille-wafel en cranberry-yoghurt van Ritter Sport bijvoorbeeld, brrrr en wasabichocolade is geloof ik ook niet echt iets voor mij. Gelukkig mag ik die ruilen tegen verse wasabi van Wasabi4you.

Enthousiast twitterde ik over het schap met Duitse chocolade en Marc & Dineke van Bommels Conserven vonden dat ik helemaal niet ver had hoeven rijden voor goede chocolade. Zij hebben namelijk erg lekkere van Nederlandse grond. Tja, dat kunnen Marc en Dineke wel leuk zeggen, maar die proef ik natuurlijk liever zelf.

nederlandsechocolade

Ze stuurden me twee soorten chocolade toe. Ik kreeg een schattig paars doosje en een reepje in een prachtige wikkel.

Het doosje is gevuld met tabletjes gemaakt van Braziliaanse cacao. De Struben tabletten hebben een verslavend lekkere bite. Heel knapperig. De chocola is iets bitter en zou naar zwarte thee en abrikozen moeten smaken. Dat eerste kon ik met een beetje goede wil wel proeven, maar abrikozen? Ik had grote moeite niet het doosje in één keer op te eten, zo lekker.

Het mooie reepje is van Van der Burgh Chocolaad. Volgens de beschrijving ‘met de smaak van vroeger’. Mijn reep met 54% cacao was heerlijk vol van smaak en een tikje romig. Deze chocolade is gemaakt van fair trade cacao.

Van Marc en Dineke mag ik twee reepjes weggeven. Wil jij een reepje Van der Burgh chocolaad (naar keuze!) winnen? Laat dan hieronder je reactie achter en word fan van mijn (nog relatief nieuwe) facebookpagina. Ik mag er twee weggeven.

29 reacties

 1. Proeven? Ja graag! Zeker omdat ie er ook zo mooi uitziet!

 2. Ik wil inderdaad 1 van de 2 reepjes winnen!

 3. Oh ik ben heel erg benieuwd. Dol op chocolade (maar ja wie niet ;) )

 4. Lijkt me heerlijk, die chocolade.

  Ik weet niet of je dicht bij de duitse grens woont, dat je in Duitsland ging shoppen, maar er zit ook een Lindt winkel in Bataviastad.

 5. Ik wil wel proeven :)
  Nooit aan gedacht om in Duitsland bij de chocola te kijken. Toch maar eens doen, het is hier zo dichtbij.

 6. Ja natuurlijk! Chocola… het antwoord op alles waar je niet om had gevraagd ;-) en ook op alles waar je wel om had gevraagd. Daarom.

 7. Lekker hoor die reepjes. Het water loopt me in de mond.

 8. Serieus…heb ik dit over het hoofd gezien?! Ik wil al die chocola wel, maar 1 reepje zou ook leuk zijn :-P

 9. Dat lust ik wel! Leuke verpakkingen ook….

 10. Njamnjam, wie wil nu geen chocolade winnen? Ik alvast wel :-)

 11. Hmm, chocolade! Lekker!

 12. Is een van de twee toevallig vegan? Dan wil ik ook wel winnen namelijk :)

 13. Heerlijk hoor, ik wil heel graag winnen

 14. Beide producten heb ik al mogen proeven (lees genieten)… dus als je deze choco sensaties ook wil ervaren laat dan een bericht achter.

 15. Loes van de Ridder

  Puur yummie!

 16. JAAAAAAAAA! Jummie! Ik ben al lange tijd erg bewust bezig met m’n voeding en gezondheid maar ben toch ook een erge chocoholic (af en toe zondigen is ook gezond) dus ben erg benieuwd naar deze chocolade en zou deze graag willen winnen :-)

 17. Oh heerlijk! Ik ben op deze pagina gekomen door Beginspiriation en het lijkt me heerlijk om zo n lekkere reep te winnen.

 18. Zo’n reepje wil ik wel winnen! Kwam net via beginspiration op je site terecht, superleuk! Lots of love, health & happiness! :D

 19. Ja, lijkt me lekker

 20. Mooi! en misschien dus ook erg lekker :-)

 21. Patricia van Putten

  Ik wil ook wel een reep winnen! Ik sla geen traktatie over nu ik zwanger ben…. :)

 22. Manjo van Boxtel

  Jamjamjam. G R A A G ! ! En hoe zwarter hoe liever. Ik weet dat veel mensen heel erg sterke chocolade te bitter vinden, dus de reep die je het minst gemakkelijk slijt, wil ik graag!

  Groet van @rarekoekebakker

 23. De combinatie van de prachtige wikkel en goddelijke chocola: mijn ogen en mond zeggen ja!

 24. HI! Oeeee wat lekker zien die eruit! Wil ze graag eens proeven :)

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*