Churros & hutspot

Churros, een vette Spaanse aardappelsnack. Elk jaar rondom 3 oktober (Leidens Ontzet) staan ze op hun vaste plek aan het water. Dit jaar at ik het met poedersuiker.

En hutspot eten we omdat het leuk is om deel te nemen aan een lokale traditie en op de manier waarop mijn moeder het maakt, is het nog lekker ook.
Op Vegatopia zijn twee recepten voor hutspot met een twist te vinden.

3 reacties

  1. Geen aardappel te vinden in de churros hier in Andalucia hoor… over het algemeen een beetje flauw deegje, soort uitgeklede oliebol in de vorm van een stengel. De holle variant, voorzien van suiker aan de buitenkant en chocolade of vanille vulling, is wel een feestje om te eten!

  2. idd. was verbaasd dat je het over aardappel had.
    voor zover ik weet is de spaanse churros gemaakt van meel, water en olie. Daarna bestuifd met poedersuiker of gedipt in chocolade(melk)
    de marokkaanse variant doet er vaak nog een eitje bij en laat de churros zich na het bakken nog even volzuigen met honing(+amandelbloesemwater)

    Maar heb er nu wel zin in gekregen!

  3. waar koop je amandelbloesemwater?

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*