Ciappe met pompoen en parmigiano

Een recept zonder verhoudingen, want er was geen tijd om het te noteren.

ciappe
mascarpone
pompoen
parmigiano reggiano
peper, zout, nootmuskaat, peperoncino
honing
citroensap
oljfolie
knoflook, geperst

Snijd pompoen in dunne stukken en meng met peper, zout, nootmuskaat, knoflook, citroensap en olijfolie.
Leg op een bakplaat en gril totdat de stukken zacht zijn. Pureer het vervolgens tot een (grove) puree met wat honing. Je wilt een goede verhouding zuur-zoet hebben.

Breng de mascarpone op smaak met peperoncino en zout. Niet te zout, maar je moet wel het pepertje proeven.

Besmeer stukken ciappe met de mascarpone, plet er de pompoenpuree op en versier met een krul parmigiano reggiano.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*