Conchiglie met rode linzen-citroensaus

Waar hij het vandaan heeft weet ik niet, maar dit pastagerecht at ik voor het eerst bij Christiaan. Het is alweer enkele jaren terug en ik meen mij te herinneren dat het een poging was zijn liefde voor peulvruchten en het mijne voor de Italiaanse keuken te verenigen. Een poging die erg geslaagd was, moet ik zeggen.

Vanavond at ik alleen en deze saus is erg makkelijk voor één persoon te bereiden. Smaakvol, gezond, voedzaam, maar niet al te zwaar. Op wat kleine aanpassingen na is dit het receptje wat ik van hem kreeg, al waren dat meer 2 zinnen dan een recept.

Conchiglie met rode linzen-citroensaus

voor 1 persoon

75 gram conchiglie
1 klein uitje, fijngesneden
1/2 teen geperste knoflook
1/2 kopje rode linzen, goed gewassen
2 tomaten
1 theelepeltje rozemarijn
beetje citroenrasp, of een klein kneepje citroensap, je moet het wel kunnen proeven
1/2 of 1 klein bouillonblokje

Fruit de ui en knoflook. Voeg dan 1 gesneden tomaat (met vruchtvlees) toe en laat het even pruttelen. Daarna mogen de gewassen linzen, het bouillonblokje en een half kopje water erbij. Als de linzen droog koken, voeg dan wat water toe tot ze gaar zijn (duurt ongeveer een kwartiertje). Kook ondertussen de conchiglie. Ik doe dat zonder zout, omdat de saus al uitgesproken genoeg van smaak is. Als de linzen bijna gaar zijn, kun je de tweede tomaat toevoegen, zonder vruchtvlees. Breng op smaak met de citroen en rozemarijn.

4 reacties

  1. Klinkt lekker!
    Maarreh, een tomaat zonder vruchtvlees toevoegen? Alleen de velletjes en de pitjes dus? Of bedoel je het juist precies andersom?

  2. Nou, zo heb ik het van Chris geleerd. Zonder het vocht, dus zonder de pitten. Dus als je de tomaat dan in parten snijd, dan wip je die pitten er zo uit.

  3. Ik weet wel waar Chris het vandaan heeft, namelijk van mij! Uit een van mijn kookboeken, ik geloof het boek van het Millennium-restaurant in SF?: http://www.millenniumrestaurant.com/

  4. Ah!

    Maar de receptuur wijkt hoop ik wel af, want anders ben ik een boefje. ;)

Laat een reactie aan Annemieke achter Annuleer reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*