De excuusmaïs

Een mini-email in mijn mailbox: “Kan ik die maïs gebruiken?”. Oeh spannend, dacht ik, hij gaat iets met een maiskolf maken.

Maar nee: de mais was een armzalig groentenexcuus om weer poffertjes te kunnen maken. En de mogelijkheid van zo’n vacuümverpakking is dan weer een slecht excuus om maïs ook te bewaren en eten buiten het seizoen om.

Mensenlief, waar ik normaal extatisch aan tafel zit met een verse maïskolf, moest ik mij nu beheersen om dat vaalgele, plakkerige, allesbehalve knapperige ding niet onmiddelijk op het dak te gooien (de elke-dag-groentenobsessie was sterker, ziet u).

P. heeft het mij trouwens makkelijk gemaakt om vanavond naar hartige snacks te graaien, met zo’n zoet avondmaal. Hete nootjes en Wie is de Mol? op de recorder. Niet slecht.

2 reacties

  1. Mischien kun je P. leren hoe ie maiskoekjes maakt? Vindt dreumes T. ook lekker :-p

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*