De taartjes van Gino

Er lag een recensie-exemplaar van Magnifico (Gino d’Acampo) in de brievenbus. Op de cover iets over sexy en armhaar waar je niet omheen kan, waarover meer op Vegatopia.
Al bladerend door het boek zag ik een receptje voor aspergetaartjes, waar ik toevallig alles voor in huis had.
Tussen de bedrijven door (lees: hongerige T., kramperige T., vieze kleertjes van T., alweer hongerige T., waarna alweer kramperige T. enz. ;)) had ik zowaar wat gelegenheid om te koken. Dus naast de al geplande tagliatelle met gegrilde groene asperges en parmigiano, aten we ook nog de taartjes van Gino en een soepje van de kontjes witte asperge uit de vriezer.

10 reacties

 1. Doe maar culinair!

  Ik zou er nooit opgekomen zijn om kontjes van asperges in te vriezen… ;) (en al zou ik dat wel dan was ik vast vergeten om ze er ook weer een keer uit te halen!)

 2. Het fotootje is een taartje van Gino? Ziet er lekker uit. Receptje?

 3. Hmmm, ziet er lekker uit. Ik ga dit weekend ook achter groene asperges aan.

  x Laura

 4. Heeee!!! kom ik een paar weken hier niet langs en is er ineens een T.! Gefeliciteerd, hij is prachtig!

 5. @Chris: dat zijn mijn taartjes naar een recept van Gino

  @Klary: dank!

 6. Ik wil je nog even van harte feliciteren met je prachtige zoon! Heel veel geluk gewenst (en leuk dat je wel tijd vrijmaakt om lekker door te bloggen!)

 7. Enne… hoe maak je die taartjes?

 8. Ik kan het exacte recept hier natuurlijk niet weergeven, maar het gaat ongeveer zo: je maakt een onderlaag van ricotta, parmigiano, zongedroogde tomaatjes, peper en zout. Het bladerdeeg bak je eventjes blind voor in de oven. En vervolgens besmeer je het met de kaas en leg je er (dunne) asperges op. Olijfolie erop en 20 minuten op 200 graden.

 9. Kijk eens aan, Lau gaat achter groene asperges aan, jee! Volgens mij hebben wij trouwens het boek Fantastico dat ook redelijk fantastisch is…

 10. Een beetje onbeleefde vraag, maar ik ben heel hard op zoek naar een exemplaar van Magnifico van Gino D’Acampo.
  Heeft u uw exemplaar nog in gebruik?

  Mvg Heleen

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*