Dik.

Ik word dik. Echt, mijn buik zet uit. En om nou te zeggen dat het komt doordat ik de laatste tijd te veel heb gegeten?
Eigenlijk het tegendeel. Ik dacht de afgelopen maanden liever niet dan wel aan eten. Op zijn ergst kreeg ik ’s ochtends geen brood weg en kon ik ’s avonds wel janken van ellende om een opgewarmde nasi met spitskool en ei (spitskool uit de vriezer, sowieso een slecht idee, tenzij je van waterig en taai houdt).

Wonderbaarlijk genoeg heb ik, terwijl de hormonen door mijn lijf gierden, toch nog wat leuke dingen gecreëerd, zoals homemade cannelloni, het cantharellen omkeertaartje en een chocolade-pompoencake.

En dan wijn. Zucht. Wijn! Dan maar weer eens zonder alcohol proberen. Gek genoeg smaakt de wijn van ‘Domaine de Fleur‘ wel wat naar wijn. Maar dan vooral naar vrij smakeloze, ietwat zoete lambrusco. Niet echt fijn bij een diner. Gluhwein dan maar, wellicht is dat wat. Want ja, als je alcohol uit wijn haalt, dan mis je gewoon een belangrijk deel van de smaakbeleving.

Dus ja, ik word dik. Maar maak je geen zorgen, het hoort er gewoon bij!

12 reacties

 1. Ik vermoedde al zoiets, je schreef ineens een stuk minder. Gefeliciteerd!!

 2. Oh wow, dat kan alleen een trouwe lezer opvallen. Zit je ook op Twitter trouwens?

 3. Dan mag ik mij ook tot een trouwe lezer benoemen. Ik dacht ook zoiets (misschien ook moederinstinct) Gefeliciteerd! En hopelijk de komende tijd meer lekkere recepten voor voor jezelf!

 4. Jeetje, nog eentje! bedankt :)

 5. Wat ’n leuk nieuws: gefeliciteerd! Hoop dat je niet 9 maanden lang ’n verminderde eetlust hebt… geniet van je zwangerschap!

 6. Gefeliciteerd! Zo veel goed nieuws voor je :)

 7. Hey leuk joh, gefeliciteerd! Hopelijk komt de zin in lekkere dingen snel weer :-)

 8. Leuk, een broertje of zusje voor T! Gefeliciteerd.

 9. Jammer genoeg wordt mijn buik gewoon dikker van eten.
  Na 9 maanden is die van jouw weer gewoon weg! Gefeliciteerd met je extra eter( ik heb er zelf 4, is echt genoeg). Beetje vreemd commentaar, maar welgemeend . In de Natuurwinkel hebben wij ook een appelsap met fizz, vond mijn zwnagere buurvrouw erg fijn. Heb je nog gekke tic, die van mij was iedere keer beschuit met bramenjam, fruitzoet en fiszuur.
  Blijft bijzonder.

 10. Eigenlijk was ik op je site op zoek naar het recept voor een salade bij de heerlijke hartige pompoen-preitaart waarvan ik ooit van jou het recept kreeg (en die ik morgen maak voor vrienden in Frankrijk waar ik nu een weekje ben)en toen stuitte ik zomaar op dit leuke bericht. Dus…Gefeliciteerd Annemieke, wat leuk!!
  Groet,
  Jacqueline

 11. Bedankt lieve snuitjes!

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*