Duizendjarige eieren en barfi @ micro undergroundboerenmarkt

Een kringgesprek waar mijn eenentwintige maanden oude dreumes deel van uit zou maken, zou vreemd verlopen. Als hij had kunnen praten was het ongeveer als volgt gegaan deze maandag.
De juf: “T., vind jij het leuk om te vertellen wat je dit weekend hebt gedaan?” Thijme schuift dan enthousiast heen en weer op zijn stoeltje, al likkebaardend: “Ik heb met mijn mama een duizendjarig ei gegeten op de illegale boerenmarkt!!!

Als ik mijn dreumes dan zou ophalen, vraagt de juf mij met klem om normale activiteiten te ondernemen met mijn kind, zoals naar Teletubbies-the Musical gaan en de kinderboerderij bezoeken.

Ik vernam pas gisteren via twitter dat er vandaag een micro-editie van de Underground Boerenmarkt zou zijn. De vorige keer stond ik er zelf ketchup te slijten met Vegatopia collegae. Het kwam vandaag wel uit dat T. en ik even zouden gaan wieberen buitenshuis en daarom trok ik de buggy uit de schuur en treinden we naar Amsterdam. In de kelder van Paradiso stonden enkele enthousiaste foodies hun waren te verkopen.

Ik trof er organisator Marjan Ippel (weer bedankt voor een leuke happening!) en de leuke Yvette van Boven, die met haar armen vol lekker spul stond.

Bij de immer vrolijke Raya snaaiden we stukjes brood met bloedsinaasappelmarmelade. Ernaast lagen verleidelijke kruimels barfi, die vooral mijn uk steeds maar bleef pakken en pakken en pakken….(foto door Raya)

Joy of Food verkocht potjes zwartebonensaus en Alice de Jong had duizendjarige eieren liggen. Toegegeven: ik heb ze altijd al een beetje eng gevonden. Ik houd sowieso niet van gekookte eieren en deze zijn nog zwart ook. Maar niet alles dat er flink over datum en bedreigend uit ziet, is gevaarlijk. En al helemaal niet als dame Kattebelletje ’t heeft liggen. T. stak zonder te twijfelen een stukje in zijn mond en ook ik proefde wat. Het heeft de smaak van gekookt ei, maar met een ander mondgevoel.

Ook was er een dame die hummus verkocht en haar partner vroeg of mijn mini al eens hummus had gegeten. Hij keek zelf  een beetje avontuurlijk toen hij die vraag stelde, maar mijn meneer werkte het met een been there done that-blik naar binnen.

De Brede Moestuin had zelfgeplukte kraailook liggen en spannende zaadjes Bonte Tuinmelde, iets wat moet lijken op een soort rode spinazie.

Natuurlijk zeiden we de stoere Meneer Wateetons ook even gedag, maar bleven we van zijn worst af.

In de trein terug vond meneer ‘me so hungry’ dat het tijd was om nog een boterham te eten. Hij is net zo’n grazer als ik.

6 reacties

 1. Leuk dat jullie even langs konden komen, zag T. overal lekker dingetjes grijpen en was blij dat je kon voorkomen dat hij een Sichuanpeper in zijn mond stak!

 2. hallo annemieke,
  vooral naar “illegale boerenmarkten blijven gaan enz.met T.,wij hebben ook zo’n bekrompen juf als onze dochter linde met haar vader weer lekker vuurtje heeft gestookt,of bloemen heeft gegeten,burgerlijke tr.tten! vooral lekker doorgaan echt leuke natuurlijke dingen doen!

  karen

 3. Bedankt voor het enthousiasme.
  Maar het was slechts een imaginair kringgesprek he ;)

 4. Doe je je roze geruite schortje voor, word je nog weggezet als stoer.

 5. Tja, dat stoppelbaardje he.

 6. Ik zat ’s avonds nog met Juffrouw Ippel aan de feestdis in Oostende. Ze zei al dat de markt een succes was geweest. Leuk initiatief dat ze, voor zover ik weet, in België niet direct hebben. Jammer.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*