Een appelgroene blender

Het zat me al een tijdje dwars.
Niet dat ik geen fijne keukenmachine heb; jawel hoor, zelfs eentje met allerlei opzetstukken, hartstikke handig…. maar die vreselijke blender die erbij zit! Vanaf het begin deed hij het al niet geniaal, maar de laatste tijd werd het steeds dramatischer. Hele stukken banaan in mijn smoothies: getver.
Stiekem droomde ik al een tijdje van een nieuwe blender. Voorzichtig liet ik tegen P. vallen dat we vast nog wel een plekje zouden kunnen vinden in de keuken. En uiteindelijk liet ik het toch nog maar even zitten.
Enkele dagen na dat besluit vond ik een mail in mijn inbox. Of ik misschien een Kitchenaid blender wilde testen? Keukenpakhuys wilde mij er namelijk wel eentje opsturen. Toeval! Het lot! Kan mij het schelen, leuk vond ik het in elk geval. En of ik dan wellicht zo’n appelgroene mocht? En kijk nou! Belachelijk mooi.

kitchenaid_blender1

Speciaal voor deze foto heb ik trouwens even nog wat meer ruimte gemaakt en de eierkoker, tosti-apparaat en theepot weggehaald. ;)

De voet is loodzwaar en dat is handig, want zo schudt hij niet van het aanrechtblad af tijdens het blenderen. En hij heeft veel knopjes. Dat is wel even wennen, want ik weet nog niet altijd goed welke ik moet hebben. De ijsblokjesknop is in elk geval te gek. Deze mevrouw demonstreert even waarom (zo extatisch stond ik er trouwens niet bij en haar blender is een ander type, maar zo flex werkt de ijsklontjesknop hier dus ook).

kitchenaid_blender_knopjes

Ik sloeg aan het mixen. Meteen maar de bananentest: milkshake voor de heren. Zonder stukken banaan, hoera! Daarna maakte ik naar volle tevredenheid ijskoffie en een lekkere aardbeismoothie met munt en karnemelk. Onderstaand de recepten voor jullie.

IJskoffie uit de kitchenaid

kitchenaid_blender_ijskoffie

Voor 1 grote mok: zet 2 kopjes espresso (twee keer 25 ml, totaal dus 50 ml). Meng met 150 ml volle melk. Doe het koffie-melkmengsel in een ijsklontjesvorm/zak en leg in de vriezer tot de blokjes bevroren zijn. Doe ze dan in de blender met 2 bollen vanille-ijs en gebruik de ijsblokjesknop. Schep indien nodig nog nog even naar onder met een spatel en blender nog een keer. Je kunt de ijskoffie nu als granita eten of na een paar minuten drinken met een rietje.

Aardbeismoothie met munt en karnemelk

kitchenaid_blender_smoothie

Was 400 g aardbeien (of een mix van aardbei en framboos, ik had zelfs nog rode bes, maar vond dat toch niet zo’n succes, vanwege de harde pitjes) en doe samen met 400 ml karnemelk en 10 blaadjes munt in de blender. Gebruik hiervoor de ‘meng’ knop (helemaal links).

kitchenaid_blender_smoothie2

De Kitchenaid Blender komt van Keukenpakhuys en kost 199 euro.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*