Een kaas-aardigheidje

“Wàt ga je geven??”

“Een stuk boerenkaas van ‘onze’ boer.”

“Nou, dat vind ik echt vreemd hoor. Wat is er mis met een fles wijn?”

“Ze drinken niet echt wijn. En boerenkaas is toch lekker?”

“Ik weet het niet hoor. Ik vind het toch gek. Je geeft toch ook geen pot bonen? Geef gewoon bloemen of chocolade; zaken die mensen elkaar geven als ze op bezoek gaan enzo.”

Meneer was heel blij dat onze dreumes nog sliep, zodat hij later kon aanhaken bij de burenborrel en dat enorm gênante moment van de overhandiging van het stuk kaas mocht missen.
Ik vind het helemaal niet zo gek om een goed stuk kaas mee te brengen. Ik zou er zelf bijzonder blij van worden zelfs. Beroepsdeformatie?

8 reacties

 1. Oh heerlijk én een stuk origineler dan een fles wijn :) Ik zou ook reuze blij worden van een goed stuk kaas.

 2. Van een fles wijn word ik ook gelukkig eigenlijk.

 3. Ja hoor … altijd lekker bijzondere kaas … of een kilo prima kwaliteit espressobonen … of een mooie jaargang extravergine olijfolie van uitstekende kwaliteit … en zo kan ik nog wel even doorgaan :-)

 4. Herkenbaar! Zo’n gesprek zou hier ook gevoerd kunnen worden. Niets mis met een origineler kado dan wijn :-) (maar ik hou niet van wijn, dat scheelt). Martine

 5. Ik vind wijn echt prima. Maar kaas ook :p

 6. Ik koop nooit meer wijn om kado te doen. Ik woon in Gouda en men is gewend van mij een stuk goeie boerenkaas te krijgen of iets anders bijzonders dat ik onlangs bij een boer aantrof zoals bijzondere tomaten of grafitti augergines. Van de week nog als kado een zilverkleurig doosje krieleieren van onze eigen kipjes verpakt als een doos bonbons met van dat luxe paaseilint en een tak verse bloesem bovenop. Het gaat ook vaak gewoon om het gebaar. Ik heb niet zoveel met een fles wijn, wel met kaas.

 7. Hartstikke leuk.
  Ik drink geen wijn, maar krijg toch nog steeds flessen wijn van mensen die dat toch stiekem best weten.
  Ik zou ook blij worden van een goede siroop met een chique smaakje, zoals vlierbloesem of gember.
  En chocolade, tsja, lekker – maar wel goede pure chocola, en dat is de helft van de keren ook melk. Misschien moet ik maar eens een stukje op mijn blog zetten als stille hint…

 8. ik vind wijn (en alle alcohol) vies en vind het zo jammer dat we zo vaak een fles wijn als dank voor iets krijgen :-(. Ik zou heel erg gelukkig worden van bezoek dat komt met een lekker stuk kaas! Lekker smikkelen :)

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*