Een Oegandese reuze avocado en de 7 dwergjes

Dit is een hele grote avocado, die ik mee kreeg van de tante van P., die op familiebezoek was geweest in Oeganda. Het is een prachtig groot ding en aangezien hij door haarzelf van de Afrikaanse bodem is geraapt, wilde ik er maar geen Mexicaanse guacamole van maken. Wij zijn beide dol op de smaak van avocado, dus hebben we er een feestje van gemaakt met peper en zout.

Het is overigens wel een heel avocadorijk weekend geweest. Want voordat ik P. zaterdagavond laat ophaalde, kwam ik uit Noordwijk, waar mijn vriendinnen in een huisje zaten voor een weekend.

Normaal gesproken zou ik er het hele weekend bij zijn geweest, maar gezien de al niet echt briljante nachten slaap ik liever thuis in deze tijd.
Op het aanrecht van het keukentje lagen zeven avocado’s klaar om geprakt te worden voor zeven meisjes. We hadden ze eerder gekocht in de supermarkt om ’s avonds bij de burrito’s te eten. Eén per persoon was de inschatting van M. En dat was een prima keuze, want toen het op was, zaten veertien oogjes alsnog verlekkerd richting de lege schaal te gluren. Alleen Phoenix had geen interesse, want die hing lui op de bank.
Er werd veel gelachen, al dan niet onder invloed van de wijntjes. Ze vonden het maar raar dat ik er nog het meest fit uit zag van allemaal…. Maar ik had dan ook niet uren gewandeld en daarna wijn gedronken! Maar moe was ik wel.
De autorit terug naar huis verraadde de vermoeidheid pas goed, afstanden inschatten ging amper meer en eenmaal in bed viel ik als een blok in slaap.

Dames, het was weer gezellig.

6 reacties

 1. Het was super! Echt heel erg gezellig en ook weer uitermate culinair! Zulke weekendjes zijn bijzonder goed.
  Phoenix ligt nu heel tevreden te slapen en ik kijk terug op een heel geslaagd weekend!

  En ik ben écht fan van je lavendelcake!

 2. Ha meis,
  wat heb je weer mooie lekkere foto’s. Wat jammer dat ik je prachtige taarten heb moeten missen! Ik zag de mega avocado en moest direct aan Bolivia denken. Daar hadden ze ook zulke mega exemplaren. Heel anders dan van de AH. Echt zo lekker!! We aten ze daar echt iedere dag in de sla. Krijg echt direct zin in salades, quacemole etc. Uhm, en het is pas 8.48!!!

  x Laura

 3. Het ziet er inderdaad lekker uit en krijg er ook trek in maar dat mag want bij mij is het 17.17 uur!

  Alleen zie ik op de foto niet goed hoe groot ie wel niet is.

 4. Twee Marijke-vuisten groot.

 5. twee marijke-vuisten is een gewone avocado hoor :)

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*