Eetdate: Libanees bij C. te E.

Na de Sushi van de vorige keer was het deze keer tijd voor Libanees. Voor het eerst vond onze eetdate plaats bij Christiaan. Tot voor kort woonde hij op 14m2 met 2 pitjes op ongeveer één vierkante meter keuken, maar sinds een maand woont hij in een fijne grote woning elders in Enschede. Wat ons betreft verhuist hij naar de Randstad, maar goed, zo komt Tertia Amsterdam nog eens uit. In haar goede gezelschap was de treinreis nog best aangenaam ook. Al leek het op de heenreis enige moeite te kosten om in dezelfde coupé te belanden.

libanees1

Na een uitwisseling van goodies, een kopje goede thee en een boterham met zoete chocopasta was het tijd om de keuken in te duiken. Het was een zware dag voor de ordelijke Chris, want met twee vrouwen erbij in een leuke -maar niet al te grote- keuken heb je aan het eind van de rit een slagveld. Zeker met mij, want ik ben niet zo opruimerig tussendoor. Daarnaast kan ik ook erg knoeien, zeker als ik geen overzicht over de te bereiden gerechten heb en er twee anderen druk staan te doen binnen een straal van één meter. Op een gegeven moment slaakte hij een kreet en haalde het enige doosje lucifers zeiknat van het aanrecht af. Natuurlijk werd er direct naar mij gekeken, maar gelukkig was Tertia zo moedig om op te biechten dat zij verantwoordelijk was voor die plens. Eigenlijk waren die kleine klaagzangen een overduidelijke uiting van liefde, want het was natuurlijk erg gezellig en hoe vaak heb je nu twee leuke, kokende vrouwen over de vloer? Wij hadden ook niks te klagen hoor.

libanees2

Enfin, wat hebben we gemaakt? Witte bonendip met geitenkaas en olijven en walnotendip met granaatappelsiroop uit een schattig flesje voor bij het Libanese brood. Gebakken spinazie met geroosterde uienringen en tahinsaus, knapperig filodeeg gevuld met ui, chili en kaneel met yoghurt en dille erover, wijnbladeren gevuld met rijst en trompettes de la mort, knoflookige monnikensalade met stiekem heel weinig knoflook en fattoush.

En volgende week zaterdag staat er alweer een culinaire trip gepland. Dit keer naar een beurs ‘gewoon’ in Amsterdam.

2 reacties

  1. Hihihihi, ik zie het al helemaal voor me!
    Het klinkt echt geweldig trouwens, ik krijg er honger van!

  2. Volgende keer ga ik er bij jou een puinzooi van maken!

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*