Espresso-avocado-banaan milkshake

Ineens had ik er vreselijke zin in: koffie met avocado.

Nee hoor, het gaat echt prima met me. En zo gek is het niet, want terwijl ik aan het bedenken was hoe ik het zou aanpakken, zat ik een beetje met een ‘dit komt me zo bekend voor’ gevoel. Even zoeken op internet, leerde me dat ze in Indonesië dol zijn op Es Alpukat, een ijskoud avocadodrankje met koffie(extract). Mijn Vegatopia collega Tertia heeft me daar al eens over verteld.
Ik gebruik verse espresso en meng alles gewoon door elkaar, waardoor mijn milkshake een ‘iets’ ander kleurtje krijgt dan de Indonesische versie. Bovendien doe ik er banaan en vanille-ijs bij. Reuze-lekker op hete dagen als deze.

espresso_avocado_milkshake

Espresso-avocado milkshake

voor 2 glazen

2 espresso, uit de koelkast
1 rijpe avocado, uit de koelkast
100 g vanilleijs
150 ml volle melk
100 g bananenstukjes uit de vriezer
4 ijsblokjes

Zorg dat je bananenstukjes van een kleine banaan in de vriezer hebt liggen.

Zet een dubbele espresso, laat afkoelen en zet nog even in de koelkast om koud te laten worden.
Snijd de avocado doormidden, schil en lepel het vruchtvlees eruit.

Als je een blender hebt waarin je ijsblokjes mag malen, begin dan daarmee. Maar fijnstampen in een vijzel of tussen een theedoek met een deegroller mag ook. Voeg dan de espresso, avocado, banaan en ijs toe. Maal tot de avocado en banaan fijn zijn. Kan natuurlijk ook met een staafmixer.
Drink met een rietje!

één reactie

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*