Farfalle met pittige rode linzen-tomatensaus
200 g farfalle
2 handjes rode linzen, goed gewassen
1 kleine ui, fijngesneden
1 teen knoflook
1/2 courgette, fijn geraspt
3 peperoncini
1 eetlepel (gedroogde) rozemarijn
1 kneepje citroen
1/2 paprika, in kleine blokjes
1 blik gepelde tomaten
zout
1 potje crème fraîche
Fruit de ui in olijfolie, als deze zacht is, doe je hetzelfde met de paprika. Voeg de courgette en de linzen toe als de paprika bijna zacht is. Roer om en doe er de tomaten bij plus een glaasje water. Kook ondertussen de pasta.
Vijzel de rozemarijn met de knoflook en de pepertjes en doe dit bij de saus.
Als de linzen kapot zijn geweest en gaar, lepel je de crème fraîche erdoor en het citroensap door. Voeg zout naar smaak toe.
Parmigiano reggiano of grana padano is optioneel.
Deze ga ik binnenkort eens maken!