Feestje in de osteria

Victor Russo kan goed koken. Hij is daarnaast ook Italiaan, gepassioneerd en lekker eigenzinnig. Daarom hebben wij in Leiden een heuse osteria. Een compromisloze met dus echt alleen maar wijn, water en eten. Geweldig eten: een wisselende kaart en met seizoensproducten.
Een tijdje terug at ik er voor het eerst en ik wist meteen: hier wil ik ons tienjaarsamenfeestje vieren! Dat kan natuurlijk door voor achttien man te reserveren in de osteria zelf (en dan zijn er nog maar zes plekken over voor andere gasten), maar ook door het proeflokaal dat tevens aan de keuken grenst te bezetten. Ik vroeg Victor van tevoren wat hij aan veggie hapjes kon maken en hij kwam met een voorstel waar ik niks meer aan hoefde te sleutelen. Fantastisch. De wijn die we erbij dronken was ook heerlijk.

Ik zeg niks meer, kijk maar gewoon. En onderaan staat wat we hebben gegeten.

Ik quote:

Een spiesje van gebakken bospaddenstoelen, semi dry tomaatjes uit Pachino en buffel mozzarella

Een spiesje van broodstengel rubata geserveerd met opgerolde parmigiana van aubergines

Fingerfood van gegrilde groenten (aubergines, courgette, paprika’s ) gekruid met extravergine olijfolie, knoflook en peterselie.

Assortimento Italiaanse brood soorten focaccia met rozemarijn, ciabatta en brood stengel soort “treccina alla pizzaiola” en bruschettine van brood uit Altamura

Assortiment van Italiaanse kazen (schapen kaas uit Toscane “pecorino”, romige kaas robiola)

Bruschetta met crème van pomodori soort “pachino semi dry” geschaafde Piacentinu met saffraan kaas en rucola

Insalata di legumi “all’Uccelletto”: een typische peulvruchten salade uit Umbrie wordt deze bereid met verse kruiden extravergine en rauwkost

Risotto met truffelsaus en pecorino, in de oven gebakken en geserveerd met heel veel liefde!

Schapenricotta met peperonata e crescione… een romige ricotta deze wordt geserveerd met “peperonata” een oven gebakken paprika salade…

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*