Feestje (voor één)

Ik vond dat ik me best goed ingehouden had met drie taarten en hapjes die ook daadwerkelijk op de tafel pasten. Bovendien had ik al gezegd dat ik het niet heel laat wilde maken en ook dat was best gelukt.

Maar die cracker die ik vanochtend naast het bord legde in plaats van erop en het koffiebakje dat zonder koffie het apparaat in ging vertelden dat ik me misschien toch nog teveel had uitgesloofd. Toen ik in de voorraadkast stond en met geen mogelijkheid kon bedenken wat ik er kwam halen, besloot ik dat deze dag niet veel soeps ging worden. Ik moest vandaag mijn vervanger verder inwerken, dus ik hoopte op een bepaalde mate van spontane energie die tot me zou komen, zodra ik in het zonnetje zou lopen.

En zo geschiedde.
Ik had een prima werkdag, met stukken taart voor mijn collega’s en eind van de middag besloot ik een feestje voor één te houden. Ontdaan van wat lagen kleding slenterde ik door het Leidse, onderweg naar de ijsbar. Ik nam een mango-ijsje en vervolgde mijn wandeling. Toen ik een paar happen had genomen, werd het feestje voor één ineens een feestje voor twee. De foet deed van zich spreken, zoals altijd als ik aan het eten ben. Het werd ’n beetje een onstuimig feestje en ik besloot dat dit maar zittend voortgezet moest worden.

Een betonblok dat in de zon lag bood een prima plek om eventjes te genieten van het ijsje en de zon. Er kwam gratis entertainment voorbij in de vorm van studenten met een pup die iemands hand afkloof en totaal niet wilde luisteren.

En de dag-na-de-verjaardag is het altijd de vraag hoe een maaltijd te maken van de left-overs.
Op de foto: gebakken kwarktaart met mangomousse en framboosjes & bosbessen uit de vriezer, limoentaart en lavendelcake met marsepein en mascarpone-sinaasappel.

Hapjes: kerstomaatjes met een cashewnoten-basilicumdip, komkommer met gefrituurde haloumi (moest nog limoen op volgens Tertia, maar dat was ik vergeten), 3 zeer rijpe kaasjes en nog wat andere kleine hapjes.

één reactie

  1. Annemieke, die lavendelcake met marsepein en mascarpone-sinaasappel ziet er grandioos uit!!!!WAUW!!! Krijg spontaan enorme zin in zoet.

    Die cake wil ik ook een keertje maken! Is het ingewikkeld?

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*