Frivole risotto met tuinboontjes en doperwtjes

Ik eet een aantal keer alleen deze week. Perfect om weer ’s wat makkelijke eenpersoonsgerechtjes te maken. Vandaag had ik zin in wat zonnigs en wat lichts.

radicchio di Castelfranco

Risotto met tuinboontjes en doperwtjes
voor 1 persoon

250 gr. verse tuinbonen
200 gr. verse doperwten
1 klein sjalotje, fijngesnipperd
50 gr. rijst voor risotto
tuinkruiden- of groentenbouillon
1 afgestreken theelepel gedroogde salie
1 afgestreken theelepel gedroogde majoraan
klontje roomboter, lepeltje geraspte parmigiano

Dop de tuinbonen en blancheer ze een minuut of vier. Laten even afkoelen en dop ze nogmaals (dubbel gedopt dus). Dop ook de doperwten en blancheer deze ook enkele minuten, ongeveer drie.

Fruit de ui in wat olijfolie, roer de rijst mee en giet er wat bouillon bij. Blijf roeren en bouillon toevoegen etcetera tot de rijst bijna gaar is. Voeg de kruiden toe. Als de rijst goed is, voeg je de boontjes toe, een klontje boter en een lepeltje kaas.

Erbij had ik een salade van radicchio di Castelfranco, kropsla, sinaasappel en bieslookbloemen.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*