Gastblog: Christiaan maakt bieten-venkelrisotto

“Jij moet ook een recept van mij koken.” Oh? Okee! Maar laat ik ‘m allereerst even hier neerzetten, want dan kan ik het makkelijk terug vinden, wanneer ik venkel heb gekocht, want de bietjes liggen al in de groentenla.

Bieten-venkelrisotto

kopje risottorijst
1 middelgrote biet
½ venkelknolletje, toppen bewaren
1 ui
rasp van een halve citroen
½ boullionblokje of zout
grana padano
neutrale olie, margarine, of boter

Kook ¾ liter water.

Verhit de olie (etc.) in een pan waarin je kan bakken. Bak de fijngesneden ui met de fijngesneden venkel. Voeg de in blokjes gesneden bietjes toe en bak totdat de uien en venkel roodgekleurd zijn. Voeg dan de risottorijst toe en zorg ervoor dat ze in 1 a 2 minuten van alle kanten bedekt raken met de olie (etc.). Voeg genoeg heet water toe om de rijst onder te zetten doe het boullionblokje of zout naar smaak er bij. Blijf roeren en water toe voegen om te voorkomen dat de risotto droog kookt. Proef vanaf een minuut of 15 of de rijst al op beet is.

Voor het serveren de fijngesneden venkeltoppen en de citroenrasp er door roeren, en een beetje grana er over strooien.

(recept: Christiaan)

2 reacties

  1. Er is dat een recept voor 1 persoon of een recept voor 1 Christiaan (=1,5 persoon)

  2. Dat is voor 1 Christiaan.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*