Gastblog: Christiaans pasta alla puttanesca

christiaanNee, hij is geen hoerenzoon, maar op zondag maakt hij wel graag pasta puttanesca. Chilikoning Christiaan “..denk je dat een pak spaghetti naar dat lot uitkijkt? Zelfs al is het zo’n goedkope affaire van 25 cent..” schrijft vandaag een gastblog.

********************************

We weten allemaal waar pasta alla puttanesca haar naam aan ontleent, dus daar gaan we het maar niet over hebben. Het is een makkelijke saus voor na een dag hard werken die de vieze smaak van het jezelf verkopen uit je mond doet verdwijnen, zeker als er nog een paar glazen rode wijn uit pak mee ingaan. Wij gaan dit niet serveren met penne of wat dan ook maar gewoon met spaghetti.

Wat heb ik zoal liggen?
Een half uitje
Een paar (twee dus) teentjes knoflook die beginnen te spruiten
Een blik tomatenblokjes
15 (20?) zwarte olijfjes, waar de pit uit gepulkt is en die er dus verfomfaaid uitzien
Drie theelepeltjes kappertjes
Chilivlokken
Een theelepel drie jaar oude oregano
Een theelepel basilicum
Een half theelepeltje zout
Een handje krulpeterselie

Het uitje gaat gesnipperd de pan met olijfolie in op niet te hoog vuur. De spruiten worden uit de knoflook gepulkt, en dan gaan de tenen de pers in, en het resultaat vervolgens in de pan. Het blik tomaten volgt, en de rest van de ingredienten op de peterselie na. Die gaat er vlak voor het opdienen door.

Hier kan je 2 tot 3 mensen, of 2/3e tot een 500-grams pak spaghetti blij mee maken.