Geen haring en wittebrood, maar oliebollen

Van ’t weekend was de kermis weer in de stad. 3 Oktober. Maandagochtend rook ik tijdens mijn fietstocht een allesoverheersende verschraalde bierlucht die tussen de straatstenen was getrokken. Bij sommige plastic bekertjes die in hoekjes en gaten stonden, twijfelde ik over de oorsprong van het vocht.

Op twee oktober, toen ik uit kantoor werd geblazen door de naburige geluidsinstallatie en ik tijdens mijn ritje terug de kermis schampte, waagde ik me met fiets en al even op het terrein. Doel was de oliebollenkraam, want ik wilde wat lekkers meenemen voor P. Gelukkig hoefde ik maar twee kramen ver te lopen en kreeg ik een vette glimlach van de uitbater, dus kon ik het aan.

Het is nu echt herfst en daar moet de chemie in mijn kop nog even aan wennen. Ik heb het elk jaar weer en nog steeds kom ik in opstand. Wellicht dat ik volgend jaar probeer om de dip te omarmen en te accepteren, misschien valt het dan minder zwaar. Maar nu het dit jaar samenvalt met de drukte van het leven met een beebje, kom ik echt minder aan koken toe. Ik wil het gewoon zelfs even niet. Het komt wel weer.

En dan hadden we nog de nummer twee van de stress top 10: verhuizen. Zeer binnenkort is het zo ver en jee, wat een planning komt er weer bij kijken. Ik zal enorm blij zijn als we in december heerlijk in onze eengezinswoning zitten. Met open keuken en tuin. En trap. En wasmachine in een eigen hok in plaats van in de keuken. En een nieuw fornuis! Eindelijk dat kleine, lelijke fornuisje de deur uit. We kijken naar een Boretti, want als we er dan toch heel erg lang mee moeten doen, dan gelijk maar goed investeren.

4 reacties

  1. Hey, klinkt bekend allemaal… Vriending en ik zien ook enorm uit naar onze verhuis. Open keuken, check! Klein tuintje, check! Boretti, check! Trap, wasmachine, check! Enorm veel rekeningen, check :-) !

  2. Toevallig!
    En inderdaad, duur zo’n verhuizing.

  3. Ghehe, Arjan had het gister toevallig ook over de stress top 10 maar hij beweerde dat verhuizen op nr 1 stond!

  4. Vriending ;-)… zou ik dat in de woordenboek krijgen?

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*