Gefrituurde pizza / Estômago

Het mobieltje maakt van rucola ‘stanka’ tijdens het smsen. Rucola kent ie niet. Is dat een telefoon van mij? Ik stuurde mijn ouders een berichtje dat ik gefrituurde pizza’s at en een salade rucola-gorgonzola. Zij zitten momenteel in het land der epsresso’s en pasta en ik hoop op een zinnenstrelend berichtje terug.

Gefrituurde pizza dus. Ik heb geen receptje om hier neer te zetten, want ik heb maar wat gedaan en niks opgeschreven. Het is lekker en een leuk concept. In Jamie’s Home staat wel een recept voor een gefrituurde pizza, mocht het je interesseren. Na het frituren (in zonnebloemolie) ruiken de bodems heerlijk, naar brood en beignets.

gefrituurde pizza

gefrituurde pizza

gefrituurde pizza

gefrituurde pizza

De film waar we heen gingen was Estômago, een Braziliaanse film. Over eten las ik en hij speelde in het Kijkhuis; verder hoefde ik niet te denken. In de eerste paar seconden staat in het scherm dat het een Braziliaans-Italiaanse coproductie is. “Dat wist ik niet hoor”, fluister ik tegen P.. De eerste zin “dit is gorgonzola”. We hadden vroeg gegeten, dus ik kreeg direct al trek. Een minuut later ontdekken we dat de hoofdpersoon ‘Rozemarijn’ als bijnaam heeft. Ik had het idee thuis te komen. Verder zitten er genoeg konten en ranzigheid in (tja, het blijft Braziliaans) om de eetlust uit te stellen tot na de film.

Maar eenmaal terug echt thuis, moest er direct gegeten worden. Rozemarijncrackertjes met gorgonzola dacht ik zo.

4 reacties

  1. In wat voor iets frituur jij? Het lijkt wel een schaaltje!

  2. Het is een gietijzeren geëmailleerde wok.

  3. Die crackertjes die eet ik ook vaak. Is het jou ook opgevallen dat ze stukken minder smakelijk zijn ineens? Ik vrees dat de zoutpolitie heeft toegeslagen :-(

  4. Uhm, niet gemerkt. Heb net 3 megapakken gekregen uit Italië. Je gaat toch niet zeggen dat ze in NL ook te koop zijn?

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*