Gefrituurde truffelaardappeltjes met dille mayo

Alweer een solo diner. Aardappeltjes gefrituurd, wat bloemkool gekookt en afgegoten.. telefoon. Mijn moeder wilde me wel even helpen mijn fiets vanuit de stad naar huis te krijgen (ik leef onder een steen en werd vanochtend er door een dame op een scooter op gewezen dat de bussen niet reden terwijl ik bij de halte stond te wachten.. en te wachten, en.. enfin) en dan kon ze direct mee-eten. Ze kwam van mijn oma vandaan en kon wel even wat afleiding gebruiken.

Nog wat meer bloemkool gekookt, aardappeltjes weer even verwarmd en ondertussen nog snel wat pijnboompitten en een smaakvol tomaatjes gebakken en spaghetti, olijfolie en parmigiano erdoor geroerd.

Gefrituurde truffelaardappeltjes met dille mayo

Truffelaardappeltjes zijn nagenoeg zwart van buiten en leuk paars van binnen, maar als je ze kookt wordt het water wat blauw en de aardappeltjes blauwpaars. Echt fotogeniek zijn ze niet, maar wel charmant.

Je kunt helemaal zelf mayonaise maken, maar een aantal romige componenten combineren mag ook; bijvooreeld wat mayonaise, lepeltje yoghurt, lepeltje room. Breng op smaak met gedroogde dille en wat peper.

Schil een aantal truffelaardappeltjes, kook ze gaar maar niet tot pap en snijd ze in kwarten. Frituur in een laagje olie en eet met de dillemayo.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*