Geit, geit, geit

Capuccino, Italiaans minigebakje dat over was van gister (oh, wat zijn we blij, oh wat zijn we blij, niet omdat-ie jarig is, maar om de vreterij!). Toen de zon, rond een uur of één een bordje salade. En daarna geit. Nope, ik ben niet van mijn vegetarische geloof gevallen, maar ik bevond mij op geitenboerderij Het Geertje en daar heb je vooral, tja… geiten.

paprikametolijven   geitjekipjes_geertje   biggen_geertje

Gisteren was mijn vader jarig en aangezien wij in ons gezin zo ongeveer niks traditioneel doen, gaan ook de verjaardagen zonder kring. In plaats daarvan zitten we aan de tienpersoonstafel met daarop vooral geen borrelnoten – ik zeg: niet elitair, maar kieskeurig ;) -, maar wel bowl van alleen maar vers fruit en spumante, goede gorgonzola, pecannoten en olijven in paprika met kerstomaatjes. Esthetisch verantwoord, dat ook nog. Niet alleen hebben we even gezongen – hij moest erom vragen- ook hebben we gelijk een pokerdate geregeld voor over een paar weken. Eén grote hippietoestand daar op die boerderij. Varkens die orgieus over elkaar gedrapeerd liggen, ganzen die bijna op schoot kruipen en kipjes die op geiten zitten. Naast een kaaswinkeltje, hebben ze ook overal stoelen en banken staan waar je bijvoorbeeld een geitenijsje kunt eten. Maar ook als je niks consumeert uit het eetlokaaltje, dan kun je gerust gaan hangen. Erg rustgevend zijn al die scharrelende krielkipjes. Maar dan moet je niet net een haan treffen die vlak achter je gaat staan piepen. Ik werd aangestaard door een gans met knalblauwe kraaloogjes, die wel een hapje van mijn ijshoorntje wilde. Nadat ik eerst poogde mijn ijsje met lijf en leden te verdedigen (en dat beest bleef gewoon rustig staan kijken) ging ik toch overstag en bleek zij heel zachtjes met haar snavel uit mijn hand te eten.

Ik kocht bio belegen, graskaas, eieren en 2 ons zachte geitenkaas. Die wilde ik graag vanavond opeten en ik heb het verwerkt in een zomerse combinatie met gegrilde groenten en sinaasappeldressing met pita.

pitametgeitenkaas1

Pita’s met geitenkaas, paprika en sinaasappel

4 middelgrote pita’s
1 peen, licht gekookt, in dunne plakken
1 paprika, in reepjes
sinaasappelsap van 1/4 sinaasappel
theelepel vloeibare honing
4 eetlepels geschaafde amandelen
2 eetlepels doperwtjes, geblancheerd
2 ons zachte geitenkaas
Zout en peper

Doe de pita’s even in de oven of het broodrooster. Meng de geitenkaas met de doperwtjes en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout. Grill de peen en de paprika in de grillpan en laat even afkoelen. Snijd de pitabroodjes doormidden en besmeer de onderste helft met het geitenkaasmengsel. Beleg verder met de gegrilde groenten en strooi en de amandelen erover. Meng het sinaasappelsap met de honing en laat even kort inkoken, zodat het wat dikker wordt. Giet dit over de broodjes en leg de bovenste pitahelften erop.

3 reacties

 1. Ik ga morgen de pita-broodjes maken! Ik vond het zomers klinken!

 2. Pita-broodjes waren erg lekker! Heerlijk zomers, ook lekker als een lunchhapje denk ik!
  Ik had wel wat dingetjes veranderd in het recept:
  -stukjes gewokte sperziebonen ipv doperwtjes (er waren geen verse doperwtjes)
  -maar de helft aan geitenkaas en dat vond ik meer dan genoeg, anders zou het wel een hele dikke laag worden
  -sinaasappelsap en honing er gewoon overheen gesprenkeld ipv eerst ingedikt (beetje lui)
  -gehakte stukjes amandel ipv schaafsel

  Dit ga ik van de zomer zeker nog eens maken!

 3. Ik ga het NU maken!

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*