Geroosterde bloemkool met umamidressing

Op de biologische woensdagmarkt in Leiden staat altijd een groentekraam met heel sympathieke verkopers. Ze zijn ook nog eens de telers van een deel van de groenten en het fruit in de kraam. Een leuk concept.

Afgelopen woensdag was ik er ook en er stond een krat met echt belachelijk grote bloemkolen. Een van de marktkoopmannen zelf was ook onder de indruk. Hij had er volgens mij de hele ochtend al tegenaan gekeken, maar bleef zich kennelijk verbazen en begon een heel verhaal over de teler die hem zei dat hij bloemkolen had die wat aan de grote kant waren. “Nou, aan de grote kant, dat kan best, maar dit is echt wel Heel Erg Groot.”
Zelfs baby C. hing naar één kant in zijn fietsstoeltje te staren naar de hagelwitte knoeperds.

Komisch, maar goed, je had er natuurlijk bij moeten zijn.

Geroosterde bloemkool met umamidressing

1 bloemkool
60 g olijven
10 g kappertjes
30 g macadamianoten
35 ml olijfolie
10 ml hazelnootolie

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de bloemkool en snij ‘m in plakken. Natuurlijk valt ie een beetje uit elkaar, maar dat geeft niet. Leg de plakken en losse roosjes op een bakplaat en schuif de bloemkool 20 minuten de oven in of tot hij mooi goudbruine randjes heeft.

Maak de dressing door alle ingrediënten te pureren tot een gladde saus. Voeg eventueel nog wat olie toe.

één reactie

  1. Ik weet niet of het opzet is of niet maar ik vind kappertjss wel een leuke spelling. :-)

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*