Gevulde courgettes met kruidenkaas en hazelnotenkruim

gevuldecourgettes

Ik hing keelpijnerig op de bank, snakkend naar Strepsils gevolgd door een driedubbele espresso. Maar ja, zondag hè, dan moet je wel wat gezelligs eten natuurlijk, ondanks lamlendigheid. Tenminste, dat moet als je zo’n culisnob bent als ik, want brood of yoghurt, da’s niet weekendwaardig.

Gevulde courgettes met kruidenkaas en hazelnotenkruim

voor 4 helften

2 courgettes
1/2 pakje feta
1 el crème fraîche
1 el kruidenroomkaas (ik had een restje boursin)
zwarte peper uit de molen
handje hazelnoten

Verwarm de oven voor op 200 graden/180 graden hetelucht.

Haal kop en kont van de courgettes af en snij ze in de lengte doormidden. Schraap met een lepel het vruchtvlees eruit en doe het vruchtvlees in een kommetje.
Prak de feta en roer met de crème fraîche en kruidenroomkaas om. Voeg het courgettevruchtvlees toe en maal er wat peper over.
Maal de hazelnoten tot kruim in een keukenmachine of leef je uit met een vijzel of een schone theedoek en een deegroller of lege fles.

Vul de courgettes met het kaasmengsel en strooi er het hazelnootkruim over. Zet 15-25 minuten in de oven.

één reactie

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*