Gevulde paprika met wortel-blauwekaasrisotto

Gevulde groenten. Ik heb nog net geen trauma overgehouden aan mijn reis door Griekenland een decennium geleden. Gelukkig kon (en kan!) ik zo’n beetje leven op tzatziki en Griekse salade en konden we het hoofdgerecht (gevulde aubergine, gevulde paprika, gevulde courgette, gevulde whatelse) gewoon overslaan.

Gevulde paprika met blauwekaas-wortelrisotto

(voor 3 paprika’s)

3 rode paprika’s, middelgroot formaat (ong. 175 g per stuk)
1 klein uitje, gesnipperd
100 g rijst voor risotto (arborio bijvoorbeeld)
100 g peen, in kleine blokjes
groentebouillon
50 g harde blauwe koekaas (dit is het gewicht zonder de korst), in kleine stukjes gesneden
3 plakjes (kaasschaaf) belegen kaas of een ander stukje pittige kaas

Begin met het stomen van de paprika’s. Ik gebruikte een grote pan met een metalen mandje erin en een deksel erop. De paprika’s moeten iets zacht zijn, maar nog wel stevig genoeg om de bovenkant eraf te snijden en te vullen.
Als de paprika’s klaar zijn, leg je ze apart en stoom je ook de blokjes wortel nog even. Die mogen beetgaar zijn.

Maak ondertussen de risotto. Verwarm ook de oven voor (200 graden).

Fruit de ui in een klont boter en doe er na enkele minuten de rijst bij. Schep ’t om tot de korrels glazig zijn en giet er wat van de bouillon op. Blijf roeren en bouillon toevoegen. Je kunt volgens Vegatopia collega Maartje ook gewoon het water in de pan doen, de deksel erop doen en wachten tot de rijst klaar is. Het probleem is echter dat je dan wel moet weten hoeveel water je nodig hebt of toch stiekem wel moet opletten om te voorkomen dat het droog zal koken.

Als de risotto gaar is en lekker smeuïg, zet je het vuur uit en roer je er meteen de blauwe kaas en wortels door.

Snij het dekseltje van de paprika’s (zie foto) en haal de zaadlijsten eruit. Vul ze met de risotto. Leg er een beetje kaas op en doe het paprikadekseltje er weer op. Zet de paprika’s in een ovenschaaltje en doe ze tien minuten in de oven.

Wij aten ze met wat groene salade ernaast en een paar limabonen.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*