Gnocchi, spreek uit als…

Iemand had het op het kookforum van Vegatopia over gnocchi Griekse stijl en mijn smaakpapillen deden met zoiets lekkers in het vooruitzicht hun dansje weer. Daar wilde ik wel een recept van! Het bleek om een warm gerecht te gaan uit Delicious.

Ik heb het een klein beetje omgevormd naar mijn eigen zin, want het leek me koud wat meer zomers, maar net zo lekker.

Voor 2 personen

gnocchi, 500 gram
3 tomaten, in parten
1 rode paprika, in vieren
1 teen nog goede knoflook, schilletje erom heen laten
100 gram echte feta
10 zwarte olijven
fruitige olijfolie
versgemalen zwarte peper

Het recept in Delicious gaat uit van kalamata-olijven. Meer Grieks kan het natuurlijk niet, maar zo’n Kalamata is wat smaak betreft zo overheersend en het zal alle andere smaken in je mond eruit heerschen. De smaakbalans zal dan een beetje zoek raken. Vandaar dat ik liever zwarte olijven neem. Als je toch graag kalamata’s neemt, gebruik er dan iets minder van.

Rooster de paprika, tomaten en knoflook ongeveer een half uurtje op 200 graden. Kook ondertussen de gnocchi (hoeft maar heel kort!). Pureer de zacht geworden groenten met een staafmixer en meng een lepel met de afgegoten gnocchi en een lepeltje olijfolie, zodat deze tijdens het afkoelen niet aan elkaar gaan plakken. Laat zowel de saus als de gnocchi koud worden en vermeng deze dan met elkaar. Voeg ook de verkruimelde feta en halve olijven toe. Breng op smaak met een beetje peper.

Als je wilt erbij wat sla en een stukje brood.

Oh, en voor eens en altijd: gnocchi spreek je dus niet uit als gnotsjie, knotsjie of knokkie, maar als njokkie. Maar verder ben ik totaal niet Italofobisch hoor.

één reactie

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*