Green Delicious & Veg!

De kookboeken 7daagse is dit weekend begonnen. Tijd dus om het stof van oude kookboeken te blazen, nieuwe te kopen, onderling te ruilen en lekker de keuken in te duiken.

Groenten zijn hip! Bij uitgever Becht weten ze dat maar al te goed en daarom zijn er recent twee prachtige boeken verschenen. Het eerste is Green Delicious. Natascha Boudewijn (ook gastredacteur op Vegatopia) maakte een bezield boek vol groenten, kruiden en bloemen. De indeling is naar seizoen en per jaargetijde heeft ze enkele hoofdrolspelers gekozen. Ze verzorgde zelf de styling en fotografie en het is echt een plaatje geworden. Het leuke is dat er meerdere bekende groenten in het boek staan (sla, courgettepompoen, wortels), maar ook een aantal minder bekende die een leuke smaakuitdaging vormen (aardpeer, Oost-Indische kers, borlottiboon, cavolo nero).
Natascha geeft niet overal exacte hoeveelheden en laat het koken ook graag een beetje aan je eigen gevoel over en daarom denk ik wel dat dit boek vooral geschikt is voor mensen met al een beetje kookervaring. En natuurlijk voor moestuinierders, want elke groente wordt vooraf gegaan door wat informatie over het telen.
€18,95/ISBN 978 902 301 360 0

En dan Veg! Dit boek is een vertaling en de nieuwe telg van de River Cottage familie. Hugh Fearnley-Whittingstall schreef een boek dat uit zijn voegen barst van de leuke en veelal ook spannende groentegerechten. Wat te denken van ketchupcurry met kikkererwten of een salade met plakjes rauwe spruit, appel en cheddar? De hoofdindeling is leuk: troosteten & feestjes, rauw gemixt, stevige soepen, eten uit de voorraadkast, enzovoorts. De styling en foto’s zijn basic, maar bevredigend.
Het is een behoorlijk dik boek en voor bijna vijfentwintig euro heb je heel wat moois in huis.
Veg! is genomeerd in de categorie ‘vertaald’ voor de kookboek van het jaar verkiezing. Stemmen kun je hier doen.
€24,95/ISBN 978 902 301 365 5

Wil je weer ’s een nieuw kookboek aanschaffen, dan heb je met zowel Green Delicious als Veg! een heel smakelijke aankoop.

3 reacties

  1. Veg! is een leuke! Die wil ik die wil ik die wil ik!
    (andere ken ik niet..)

  2. Deze middag heb ik Veg! ook aangeschaft! Ik was al enkele weken aan het twijfelen maar hij ziet er echt super uit!

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*