Recensie Greendelicious kruiden

greendeliciouskruiden

Wat een heerlijk boek is deze tweede van Natascha Boudewijn. Vorig jaar verscheen Green Delicious – puur koken met je eigen oogst en dat was meteen zo’n succes, dat ze al meteen aan Green Delicious Kruiden begon.

Liefde

De recepten in dit boek zijn net als de mooie styling en foto’s afkomstig van Natascha zelf. Het boek is opgedragen aan haar vriend Luigi en hij maakte ook de portretten in het boek. Als dat geen liefde is? De overige inhoud van dit boek zit overigens ook vol liefde: voor lekker eten, groenten en natuurlijk kruiden in het bijzonder.

Het leuke is dat er kruiden in staan die we allemaal kennen, zoals basilicum, tijm, munt, peterselie en rozemarijn, maar ook minder bekende als goudsbloem, bergamotkruid, dropplant en barbarakruid.

In de moestuin

Moestuiniers kunnen hun hart ophalen met de kweektips en achtergrondinformatie over de kruiden. In tegenstelling tot het vorige boek, is deze niet zo geschikt voor mensen die helemaal geen mogelijkheid hebben om zelf kruiden te houden in tuin of vensterbank. Dropplant en barbarakruid liggen namelijk in tegenstelling tot de minder bekende groenten uit het eerste boek, niet zomaar in de winkel.

Ik heb echter wel dropplant in een pot in de tuin staan en ben erg blij met Natascha’s recepten. Zelf was ik amper verder gekomen naar naar de plant te staren en eraan te ruiken, maar volgend jaar weet ik wat me te doen staat: limonade maken en paddestoelen bakken met dropplant.

Recepten

Net als het vorige boek, is soms wel wat eigen inzicht nodig. Zo zat ik door de beknopte omschrijving bij het vullen van bladerdeeg met pompoenrozemarijnvulling een beetje te stoeien met de aanpak, maar met de foto ernaast kwam ik er uiteindelijk uit en had ik briljant smakende rozemarijnsaucijsjes. Voor de smaak maakt het natuurlijk ook niet uit in welke vorm je ze maakt, maar voor de onzekere beginnende kok is het altijd wel fijn als de instructies zo helder mogelijk zijn. Dit is bji de meeste recepten gelukkig het geval.

Als ik door het boek blader, kan ik werkelijk niet stoppen met kwijlen. Door de prachtfoto’s bij de heerlijke recepten wil ik eigenlijk alles wel uitproberen. Alle recepten zijn zonder vlees en vis, dus dat komt in mijn geval heel goed uit.
Op mijn lijst: lasagna van pompoen en salie, geglaceerde bietjes met bieslook, peche-melba-smoothie (met bergamotkruid), polpettine (kroketjes) met aubergine en basilicum en taartje van eekhoorntjesbrood en dragon.
Nou vooruit: en de rest van de recepten in het boek ook!

Green Delicious Kruiden| Natascha Boudewijn | 176 pagina’s, hardcover | Gottmer Uitgevers Groep – Becht lifestyle | ISBN 9789023013921 | € 18,95

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*