Groene aspergerisotto met stevige geitenkaas

Na vergadering eventjes ontspannen over de markt gelopen. Asperges meegenomen, perziken, volkoren turks broodje.

Risotto met groene asperges en geitenkaas

250 gram groene asperges, ‘kontje’ eraf en in stukken van twee centimeter gesneden
60 gram harde geitenkaas, jong, even raspen
100 gr. rijst voor risotto
tuinkruiden of groentenbouillon (ik gebruik vaak sofritto)
1 ui, gesnipperd of in dunne halve ringen
roomboter

Smoor de ui in de roomboter en voeg na enkele minuten de rijst toe. Roer tot de korrels glazig zijn en schenk er een klein beetje bouillon op. Laat dit inkoken en voeg met de volgende scheut bouillon ook de asperges toe. Zorg dat er genoeg vocht bij zit om de asperges gaar te laten worden, maar niet teveel bijschenken per keer, anders loop je het risico dat er nog te veel vocht in de pan zit op het moment dat de rijst en de asperges gaar zijn.
Voeg op het laatst de geitenkaas toe en laat het erdoor smelten. Lekker met een beetje brood ernaast of wat salade.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*