Groene bonen eten met stokjes

Gijs vroeg of ik vrijdagavond langs kwam omdat hij een cadeautje voor me had (en dat was niet eens het tevens beloofde glas wijn!). Nu word ik altijd lichtelijk nerveus van cadeautjes krijgen, maar gelukkig was het eetwaar en daarmee mag je natuurlijk altijd wel aankomen!

Uit de Hortus Botanicus, waar hij werkt, had hij vijgen meegenomen, bossen gesnoeide oregano en tijm, grote sperziebonen en snijbonen.
Binnenkort laat hij me heel eetbaar Hortus zien!
Ik gebruikte de bonen en komkommer in een mie-maaltijd die we met stokjes opaten.

Tofu -> in blokjes snijden en marineren in sojasaus en sweet chili sauce, frituren in hete zonnebloemolie
Handje sperziebonen en snijbonen -> puntjes afhalen, in tweeën snijden en kort koken
Peen -> in stukjes en meekoken met de bonen, is gelijktijdig klaar, dan even warm wokken met de tofu
Komkommer -> in stukken snijden
Sesamzaad -> roosteren en mengen met de komkommer
Mie -> koken en even wokken met wat sesamolie en versgemalen zwarte peper
Zak cassavechips -> openscheuren en in bakje erbij doen

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*