Hartige taart met pastinaak & gele biet met mosterd, feta en pistache

300 g pastinaak
300 g gele biet
200 g peen
3 eieren
200 g feta
50 g pistachenoten, fijngehakt
1 el mosterd
50 g taggia olijven
zwarte peper uit de molen
6-7 plakjes bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet een rondje bakvorm van ong. 26 cm doorsnede in met boter. Verdeel de bladerdeegplakjes over de bodem en bedek ook de randen. Leg er wat folie op en stort er blindbakbonen op. Bak de bodem 10 minuten, verwijder dan de bonen en folie en zet de bodem nog weer 10 minuten in de oven.

Snij de pastinaak, biet en peen in dunne plakjes. Dat gaat het beste met de keukenmachine of de mandoline. Stoom de groenten gaar in bijvoorbeeld een stoommandje.
Klop de eieren in een kom en verkruimel de feta erboven. Roer er de mosterd, olijven en peper door.

Verdeel de helft van de groenten over de taartbodem. Strooi en de helft van de pistachenootjes over en ook de helft van het eimengsel. Leg daar de andere helft van de groenten op, strooi nog wat pistachenootjes erover en giet de rest van het eimengsel erop.

Bak de taart in 30-45 minuten gaar in de oven (nog steeds op 200 graden).

3 reacties

  1. Gele biet.. waar haal je die vandaan?

  2. Ik bestel ze bij mijn biologische boer aan huis.

  3. Wow, wat een geweldig recept!!!

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*