Hazelnotencake met een beetje choco

Gisteren was het Wereld Nutella Dag. Ik heb zelf niks met dit merk, maar ik kreeg door alle foto’s die op internet werden geslingerd, op de door dit merk zelf uitgeroepen feestdag, wél trek in chocoladepasta.
Gelukkig had ik een pot fair trade chocoladehazelnootpasta staan en een zak heerlijke hazelnoten uit Piemonte van Pomino liggen, dus sloeg ik aan het freestylen.
Omdat ik maar wat improviseerde, had P. er weinig vertrouwen in. Dat bleek volkomen onterecht!

Bij Pomino maken ze ook een dergelijke hazelnotencake. Die van hen is net wat anders en misschien nog wel wat lekkerder. Eigenaar Peter heeft dan ook eeuwen geëxperimenteerd om zijn perfecte hazelnotencake te krijgen. Maar die van mij is ook echt lekker!

hazelnotencake
(vrolijke bordjes komen van Green Jump)

Hazelnotencake met een beetje choco

2 eiwitten
200 g hazelnoten uit Piemonte (echt, zonder lekkere hazelnoten geen lekker cake)
150 g boter, kamertemperatuur
100 g suiker
3 eieren
100 g bloem
5 g bakpoeder

2 el hazelnotenchocopasta
ook nodig: springvorm van 22 cm

Verwarm de oven voor op 160 graden (geen hetelucht).

Klop de 2 eiwitten stijf en zet apart.

Maal in een keukenmachine (foodprocessor/maalmolen) de hazelnoten tot kruim.

Meng in de mengkom van de keukenmachine de boter met de suiker. Voeg de 3 eieren toe.

Meng de bloem en het bakpoeder en voeg bij het boter-suiker-eimengsel. Meng tot een homogene massa. Voeg de hazelnotenchocopasta toe en de gemalen hazelnoten. Maal nogmaals door elkaar.

Roer de opgeklopte eiwitten met een spatel voorzichtig door het beslag.

Zet de springvorm klaar en vet ‘m goed in (of doe zoals ik: leg een stuk bakpapier op de bodem, klik dan de cirkel erop en knip overbodig papier weg. Vet dan nog alleen de zijkanten in.

Stort het deeg in de vorm, verdeel goed en zet in het midden van de oven. Na ongeveer 45 minuten is de cake klaar.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*